Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буде глобально змінено картину війни: окупанти планують взяти ЗСУ у великий котел
commentss НОВИНИ Всі новини

Буде глобально змінено картину війни: окупанти планують взяти ЗСУ у великий котел

Але Генштаб теж готує свою відповідь на дії ворога

15 липня 2024, 20:43 comments12079
Поділіться публікацією:

Вирішити своє політичне завдання та домогтися переговорів із Заходом та Україною Кремль може лише за допомогою великого та успішного котла на фронті, який реально призведе до великих втрат Сил Оборони України, каже військовий Кирило Сазонов. Також, за його словами, такий котел деморалізує тих, хто залишився, викличе шок у цивільних і зробить практично нереальним завданням мобілізацію.

Буде глобально змінено картину війни: окупанти планують взяти ЗСУ у великий котел

Війна в Україні

"Все, не треба бути "військовим експертом" і навіть закінчувати середню школу без трійок. Відкриваємо карту та дивимося – де і як можна зробити котел. Основні сили та резерви противника сконцентровані на Сході України. Ключове завдання – вийти на межі Донецької області. Зі звичайною картою в руках все очевидно", — каже військовий.

За його словами, дві головні логістичні артерії для наших бригад Краматорського та Торецького спрямування.

"Траса Костянтинівка-Покровськ та дорога від Костянтинівки до Харкова через Краматорськ та Слов'янськ. Це є ключові артерії. До першої  противник рветься від Очеретино у напрямку Покровська. З другою гірше. Найлогічніший удар це на Лиманському напрямку, щоб перерізати трасу на Харків на північ від Слов'янська. Це поставить не лише Сили Оборони в регіоні, а й саму агломерацію "Костянтинівка-Дружківка-Краматорськ-Слов'янськ" у дуже важку ситуацію. І приз для противника куди більш вагомий, ніж взяття Часового Яру чи Торецька", — заявив військовий.

При цьому він каже, що не слід вважати супротивника тупим. За його словами, якщо ми це бачимо на карті без допуску до різних секретів – у Москві це теж бачать, і цей сценарій вони за будь-яку ціну спробують реалізувати протягом літньої максимум осінньої кампанії.

"Але очевидність сценарію має зворотний бік. В ОСУВ "Хортиця" та Генштабі ЗСУ це теж чудово бачать. І при наступі будь-який виступ противника замість великого котла для ЗСУ може закінчитися меншим котлом для окупантів. Або двома – на обох лініях наступу. Мені здається очевидним, що вони не можуть не спробувати піти саме таким шляхом. Оточення такого масштабу дійсно змінює глобальну картинку війни та політичну ситуацію", — заявив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військових, Путін не зможе взяти Україну силою, тож вигадав хитрість.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини