Головна Новини Суспільство Війна з Росією Волонтер про армію: Якщо ми не почнемо берегти життя наших людей, вони просто закінчаться
commentss НОВИНИ Всі новини

Волонтер про армію: Якщо ми не почнемо берегти життя наших людей, вони просто закінчаться

Волонтер Сергій Стерненко розповів про те, що деякі командири ставляться до військових, як «до витратного ресурсу»

24 червня 2024, 15:02
Поділіться публікацією:

Як відзначив волонтер Сергій Стерненко, усі армії світу так чи інакше у своїй історії стикаються із однаковими проблемами. За його словами, однією із найпоширеніших є ставлення окремих командирів до особового складу зі зверхністю та так, наче це просто витратний ресурс.

Волонтер про армію: Якщо ми не почнемо берегти життя наших людей, вони просто закінчаться

Сергій Стерненко

"Дуже сильно прогресує ця хвороба у нашого ворога. На жаль, хоч і меншою мірою, але присутнє це явище і у нас", — відзначив Стерненко.

Втім, за його словами, з такою ж проблемою свого часу зіткнулася також армія США. Зокрема, каже він, під час війни у Вʼєтнамі широкої популярності набуло таке явище, як "фрегінг" — це коли солдати ручними гранатами вбивали деяких своїх командирів, щоб змусити систему цінувати особовий склад.

"Безумовно, фрегінг це незаконний метод боротьби проти системних зловживань та є злочином за нормами Кримінального кодексу. Нашому війську такі методи не потрібні. Але нам потрібні зміни. Негайні і якісні. Ті командувачі, що плюють на життя солдата, мають бути позбавлені звань та посад та нести кримінальну відповідальність", — відзначив Стерненко.

На його думку, про таких горе-командирів мають бути не тисячі публікацій та нульова реакція, а реальні покарання.

"Якщо ми не почнемо берегти життя наших людей, вони просто закінчаться. А разом з тим закінчиться і Україна. Просто тому, що людського ресурсу у росіян значно більше. Ми на шляху до катастрофи. Та ще не пізно усе змінити. Або ми змінимось, або загинемо", — заявив Стерненко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що військові, які погано зарекомендували себе в 2014 та 2022 роках не понесли покарання. Більше того, вони зараз почувають себе в армії комфортно, і займаються реваншом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини