Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий: негідники у ЗСУ взяли реванш, їм байдуже за кого воювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий: негідники у ЗСУ взяли реванш, їм байдуже за кого воювати

Як відзначив військовий Ігор Луценко, в армії беруть реванш негідники, які погано зарекомендували себе у 2014 та 2022 роках, проте уникнули покарання

24 червня 2024, 12:29 comments8156
Поділіться публікацією:

Головна битва сьогодення — це не бої за Карлівку, Новоолександрівку чи Вовчанськ, набагато більша вирішальність у двобої різних поколінь військових, вважає військовий Ігор Луценко. За його словами, мова не про вік, а менталітет, а боротьба — не за тактичні чи навіть стратегічні успіхи, а взагалі за принциповий шанс Сил оборони добитися успіхів.

Військовий: негідники у ЗСУ взяли реванш, їм байдуже за кого воювати

Ігор Луценко

"Це боротьба двох людських культур. Одна, котра прийшла до нас через Росію — це примус і репресії, це тиранія одного лідера і безправність усіх інших.  Інша — це питомо наша і частково західна: коли країна є територією договору вільних людей, коли війна — справа особистого вибору (але і з повними і потужними політичними наслідками цього вибору).  В окопах — раби без прав чи добровольці з гідністю?" — відзначає військовий.

За його словами, проблема в тому, що український народ, як не дивно, в окопах слабко розрізняє ці два підходи. На жаль, велика кількість людей обмануті риторикою про єдиноначаліє і дисципліну, не усвідомлюють, коли ці корисні принципи доводяться до маразму. Коли заправляння ліжок і побілка бордюрів стають важливішими, ніж навички виживання та бойова ініціативність.

"Для мене це незбагненно: українці свого часу повстали проти авторитаризму Януковича, але донедавна надто кволо позирали на колективного "януковича" в український армії. Збройна боротьба за нашу країну у 2014 та 2022 породила (або, скоріше, відкрила) нам чудових та ефективних військових лідерів. Вони у ситуації управлінського хаосу та історичної невизначеності швидко зорієнтувалися, куди стріляти та куди спрямовувати броньовані машини", — говорить Луценко.

Крім того, за його словами, велика кількість "класичних" військових частин стали працювати зовсім по-новому.

Натомість, каже військовий, ті негідники, котрі в 14-му і 22-му проявили себе з найгіршої сторони, не те що не було покарані за бездіяльність чи хоча б відсторонені, а взяли реванш, і до сих пір задають тон, і на великий відсоток визначають правила і порядки у Збройних силах. Під лозунг "вірю в ЗСУ" ці кадри продовжили це ж ЗСУ і знищувати.

"Це люди, котрим байдуже, воювати проти Путіна чи за Путіна, за НАТО чи проти НАТО, в них немає жодних переконань. Лише колосальна вправність у показусі і брехні для начальства та пригніченні підлеглих", — відзначив Луценко.

За його словами, зараз нове покоління командирів, покоління 14/22, повстає проти старого і байдужого. Молоді (не завжди віком, а завжди — душею) люди прагнуть воювати і перемагати, старі (часто лише за світоглядом, а не роками) — хочуть будь-якою ціною лишатися на посадах і командувати підлеглими, тому числі і ціною нашої перемоги, підкреслив Луценко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що нардеп Мар’яна Безугла звинуватила генерала Содоля у пянці під час прориву росіян у Торецьку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини