Головна Новини Суспільство Війна з Росією Воллес розповів, як розіграв Шойгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Воллес розповів, як розіграв Шойгу

Міністр оборони Британії розповів, як разом із Резніковим розробили свій "шифр", а пізніше розіграли міністра оборони Шойгу

15 липня 2023, 23:55
Поділіться публікацією:

В інтерв'ю The Times міністр оборони Об'єднаного королівства Бен Уоллес розповів, як напередодні початку війни в Україні він разом із українським колегою Олексієм Резніковим "шифрувалися" від російської розвідки, а пізніше розіграли міністра оборони РФ Шойгу. Про це повідомляють "Коментарі".

Воллес розповів, як розіграв Шойгу

Бен Воллес

"Незадовго до початку військового конфлікту в Україні Бену Уоллесу та його українському колегі Олексію Резнікову доводилося говорити шифром, — розповідають журналісти. — До того, як було встановлено захищений зв'язок із Києвом, міністр оборони говорив про системи озброєнь, які Великобританія постачала Україні, як про партії напоїв: "Я просто вибрав віскі. Таким чином, Nlaw (протитанкова ракета — ред.) була Glenfiddich, а протикорабельні ракети Harpoon були Islay. Я писав йому: "У мене є для тебе віскі" або "Віскі вже в дорозі". Ми просто підібрали кодові слова, міністр для міністра". Напередодні конфлікту Воллес вирушив до Москви на зустріч із Сергієм Шойгу, міністром оборони Росії, який збрехав йому в обличчя, заявивши, що нічого не буде. Воллес насолоджувався власним обманом".

"Ми обмінювалися подарунками, і я подарував йому пляшку Glenfiddich. Він не знав, що це означає. Цей жарт був над ним", — згадує Бен Воллес.

Варто нагадати, що саме Nlaw, які у розмовах Уоллеса та Резнікова називалися "Glenfiddich", допомагали ЗСУ зупиняти російські танки на початку широкомасштабного вторгнення та стали символом летальної допомоги Лондона Україні.

Тим часом, Воллес думає залишити піст: що сталося.

У Запорізькій області ЗСУ знищили колону "каспійських морпіхів".


А Байден спробував вкусити і поцілувати дівчинку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини