Головна Новини Суспільство Війна з Росією Владу звинувачують у тому, що вона не захистила ТЕЦ. Чи можна було їх вберегти
commentss НОВИНИ Всі новини

Владу звинувачують у тому, що вона не захистила ТЕЦ. Чи можна було їх вберегти

Народні депутати від опозиції звинуватили владу в тому, що вона розтринькала кошти на захист об’єктів енергетики і як наслідок, почала їх втрачати. Втім експерти вважають, що від ракетних ударів захистити інфраструктуру неможливо

11 квітня 2024, 19:13
Поділіться публікацією:

Народні депутати від "Європейської солідарності" та наближені до них експерти звинувачують владу в тому, що вона не змогла захистити об’єкти енергетики. Зокрема, нардеп Ірина Геращенко заявила, що після блекаутів зими 2023 влада мала готуватися до повторних атак і зробити все для захисту наших енергопотужностей.

Владу звинувачують у тому, що вона не захистила ТЕЦ. Чи можна було їх вберегти

Удар по Трипільській ТЕЦ

"Мільярди гривень виділялися на будівництво захисних споруд і конструкцій, на укриття для трансформаторних систем. Наші міжнародні партнери особливу увагу приділяють допомозі в сфері енергетики. І так само виділяли гранти на її захист.  На чисельних пафосних конференціях і красивих слайдах влади ми слухали про те, шо Трипільська ТЕЦ, які і інші об'єкти, захищена. Безумовно, в знищенні нашої енергетики винен ворог! Але суспільство має право дізнатися, так а що з захисними конструкціями і спорудами? Де гроші?"
— заявила у Фейсбуці нардеп.

Втім, Трипільська ТЕЦ була захищена, але від уламків ракет та дронів. Як відзначає експерт в сфері енергетики Андрій Закревський в коментарі ТСН, повністю захистити енергоінфраструктуру від ударів Росії неможливо.

За його словами, в Україні є лише два об’єкти, які неможливо критично пошкодити це – газові підземні сховища та ядерні блоки.

Експерт підкреслив, що такі об’єкти як Трипільска ТЕЦ захистити від ударів ракет просто неможливо. За його словами, окупанти будуть знищувати все те, до чого зможуть дотягнутися.

Як відзначив Закревський, раніше в Україні була краща ситуація із протиповітряною обороною. Зараз, за його словами, вона почала просідати. Очевидно, додав експерт, Україні гостро бракує ракет для ППО.

"З позитивних речей – у нас більше нічого не залишилось для обстрілів"
, — іронізує він.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що РФ зруйнувала Трипільску ТЕЦ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини