Головна Новини Суспільство Війна з Росією Влада не має плану «Б» щодо Курщини: яка доля може чекати на найкращі бригади
commentss НОВИНИ Всі новини

Влада не має плану «Б» щодо Курщини: яка доля може чекати на найкращі бригади

В Курській області найкращі українські з’єднання можуть стати небоєздатними через втрати

сьогодні, 09:45
Поділіться публікацією:

Курська операція – це ще один приклад того, що чудес на війні не буває, заявив в ефірі "Еспресо" майор Збройних сил України, дипломат і колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян. При цьому він підкреслив, що Україна не може сподіватися на перемогу, якщо не планує йти на Москву та не має достатньо сил, щоб її захопити.

Влада не має плану «Б» щодо Курщини: яка доля може чекати на найкращі бригади

Бої в Курській області

При цьому Омелян відзначив, що наразі в Курській області наші найкращі підрозділи стримують потужний наступ ворога, який також зібрав значні сили. Попри значну підтримку на Курщині для утримання наших позицій, ситуація виглядає дуже складною, додав експерт.

Він також висловив сумніви щодо того, що захоплена частина Курської області стане серйозним важелем у питанні повернення тимчасово окупованих територій України.

"Ми повинні розуміти, який є план Б от саме в цій конкретній ситуації. Бо те, що я чую від багатьох військових — з планом Б у нас можуть бути певні проблеми. І я б дуже не хотів, щоб так сталося, що найкращі з’єднання зазнали суттєвих втрат, чи були недієздатними після низки боїв на Курщині. Тому знову ж таки питання до командування, питання до того, які є можливості, який є стратегічний задум цієї операції", — відзначив Омелян.

За його словами, наразі важко віриться, що Україна може обміняти 600, навіть 1000 квадратних кілометрів Курщини на понад 110 тисяч квадратних кілометрів українських територій, захоплених Росією за останні роки.

Також політик наголосив, що Курська операція є темою для серйозних дискусій. Так, говорить експерт, вона піднімає патріотичний дух, втім, він би теж піднявся, якби, наприклад, Україна завдала ракетного удару по Кремлю.

"І тут би втрат серед українців було б набагато менше, а вони на Курщині, об’єктивно треба визнавати, є. Те, що ми змогли завдати болючого удару по амбіціях Кремля і фактично перейшли останню червону лінію, перенісши війну на російську територію, і нічого нам за це не було в глобальному вимірі, не було жодних ударів ядерною зброєю того чи іншого характеру, це факт. Але знову ж таки якою ціною, і які наслідки будуть цієї офензиви, тут велике поле для дискусії", — додав Омелян.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Росія готується до третього етапу наступу на Курську область.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини