Головна Новини Суспільство Війна з Росією РФ готується до 3 етапу наступу на Курщині: чим допомогла Курська операція
commentss НОВИНИ Всі новини

РФ готується до 3 етапу наступу на Курщині: чим допомогла Курська операція

Окупанти намагатимуться розрізати український плацдарм у Курській області

сьогодні, 08:42
Поділіться публікацією:

ЗСУ продовжують операцію в Курській області. В той же час росіяни намагаються всіма способами завадити цьому, посилюють контратаку. Чому ЗСУ наразі не вдається рухати на Курщині великими групами? Які дії росіян в Курській області можна спрогнозувати найближчим часом? Видання "Коментарі" розбиралося в цих питаннях, проаналізувавши думки експертів.

РФ готується до 3 етапу наступу на Курщині: чим допомогла Курська операція

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

На третій місяць цієї операції виконана одна із задач

Військовий експерт Роман Світан в ефірі "24 Каналу" заявив, що за час операції українських захисників в Курській області, росіянам вдалося облаштувати там лінію оборони. Через це Сили оборони не можуть рухатися вперед на цьому напрямку великими групами. 

"Тому просуваються малими групами, які заходять у тил російським військам. І вже заходять серйозні частини на просування. Але поки в нас є можливість рухатися на північний схід, росіяни посилили тиск у районі Любимівки. Деякі передові російські частини вже підходять до Малої Локні. І виникає проблема у наших частин, зараз будуть її вирішувати", – розповів Світан.

Експерт також додав, що однією з ключових задач для Сил оборони України на цьому напрямку є знищення особового складу ворога.

"На третій місяць цієї операції виконана одна із задач. Зв'язано до 50 тис. російських військ. Які в сухий період потрапили б на Донбас. Якби ці 50 тис. зайшли на початку осені на Донбас – вони вже були б під Павлоградом", – пояснив Світан.

Росіяни активізувалися після певного затишшя

Експерт сектору оборони та безпеки Олег Старіков в ефірі "24 Каналу" розповів, що російські окупанти наближаються до третього етапу своєї наступальної операції в Курській області.

"Перший етап був з 10 вересня. Потім пройшов другий етап з 8 жовтня. Зараз у них було певне затишшя. А зараз вони починатимуть третій етап. На першому етапі вони своїми повітряно-десантними військами зайняли певні плацдарми", — сказав Старіков.

Він підкреслив, що на другому етапі вони ці плацдарми закріпили — це Любимівка, Зелений Шлях.

За словами експерта, тактика росіян полягає в тому, щоб на напрямку Коренево-Зелений Шлях відрізати українські війська на північному плацдармі Курської області.

"А після цього, якщо їм це вдасться, вони підуть на південь і спробують дійти до державного кордону. Тому я думаю, що в третій декаді жовтня активні бойові дії почнуться, і противник почне відтісняти", – підсумував Старіков.

Читайте також на порталі "Коментарі" — несподіваний поворот у Курській області: у США побачили просування ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини