Головна Новини Суспільство Війна з Росією Виживають не всі: військові не можуть вийти з Вугледару, шляхи евакуацій заблоковані
commentss НОВИНИ Всі новини

Виживають не всі: військові не можуть вийти з Вугледару, шляхи евакуацій заблоковані

Ситуація у Вугледарі продовдує залишатися напруженою, ворог перекидає туди резерви

сьогодні, 18:17 comments1495
Поділіться публікацією:

Сотні українських військових опинилися в критичній ситуації у Вугледарі на Донеччині, де російські війська майже оточили місто. За інформацією видання The Telegraph, один із бійців 72-ї окремої механізованої бригади повідомив військовому кореспонденту Станіславу Бунятому про важке становище захисників. Шляхи евакуації з міста перерізані, а запаси продовольства, боєприпасів та пального закінчуються.

Виживають не всі: військові не можуть вийти з Вугледару, шляхи евакуацій заблоковані

Вугледар

"Ситуація у Вугледарі вкрай складна. Росіяни атакують з трьох напрямків," – розповів солдат.

За його словами, бронетранспортери ЗСУ не можуть безпечно дістатися до українських позицій через постійні артилерійські обстріли та атаки дронів. Однак деякі підрозділи намагаються вночі непомітно прориватися з оточення.

"В середньому, якщо 10 осіб виходять з міста групами, то доходять четверо-шестеро", – сказав він.

The Telegraph зазначає, що ці повідомлення з'явилися після того, як українське командування відкликало командира 72-ї бригади полковника Івана Винника, який був представлений до підвищення і користується повагою серед військових. Деякі вважають, що це рішення ухвалили, щоб врятувати його до падіння міста.

Вугледар, розташований на південному краю східного фронту, відомий як "українська фортеця", оскільки за весь час війни Росії проти України місто не було захоплено. Однак російські військові блогери стверджують, що окупанти майже оточили місто. Російські джерела також повідомляють про перекидання 5 тисяч військових для підготовки до великого наступу.

Український Telegram-канал DeepState підтвердив інформацію про перекидання російських регулярних військ і спецпідрозділів для підсилення окупантів у цьому районі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, чи справді окупанти оточили Вугледар.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини