Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий ЗСУ заявив, що необхідно мобілізувати держслужбовців: чому це важливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий ЗСУ заявив, що необхідно мобілізувати держслужбовців: чому це важливо

Павло Кишкар вважає, що держслужбовців можна замінити ветеранами

сьогодні, 17:50
Поділіться публікацією:

 Підполковник Павло Кишкар, старший офіцер командування сухопутних військ ЗСУ, вважає, що держслужбовці України також повинні проходити мобілізацію. В інтерв'ю Апостроф TV він зазначив, що якщо держава вважає можливим мобілізувати людей з бізнесу, то держслужбовці також повинні бути включені у цей процес.

Військовий ЗСУ заявив, що необхідно мобілізувати держслужбовців: чому це важливо

Мобілізація в Україні (фото з відкритих джерел)

"Якщо держава каже, що хорошим стрілком може бути водій з "Аврори", якому 59 років, то чому чоловіки, які зараз служать у ДБР, інших органах чи працюють на різних підприємствах, не можуть бути успішними стрілками, операторами дронів чи зв'язківцями?" — підкреслив Кишкар.

Він зазначив, що багатьох людей, зокрема з бізнесу чи інших цивільних професій, можна підготувати до виконання військових завдань, і тому аналогічно можна підготувати і працівників державного апарату.

Підполковник запропонував, щоб державним органам, таким як Державне бюро розслідувань (ДБР), дали два роки на те, щоб забезпечити участь усіх чоловіків, які підпадають під мобілізацію, у виконанні свого військового обов’язку хоча б на один рік.

На його думку, замінити мобілізованих держслужбовців можна за рахунок ветеранів, а також жінок та чоловіків, які не підлягають мобілізації. Це, як вважає офіцер, могло б суттєво покращити ситуацію в країні та забезпечити рівномірний розподіл мобілізаційного навантаження серед усіх верств населення.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що примусова мобілізація може призвести до поразки УкраїниПримусову мобілізацію в Україні потрібно припинити, адже потрібна не кількість людей, а якість. Таку думку висловив народний депутат України Георгій Мазурашу в ефірі телеканалу Live.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини