Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий жорстко звернувся до критиків Курської операції: до чого закликав
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий жорстко звернувся до критиків Курської операції: до чого закликав

Битва за Покровськ буде відбуватися за кілька місяців, до цього часу потрібно змінити ситуацію на фронті і військове командування намагається це зробити

16 серпня 2024, 10:43
Поділіться публікацією:

Військовий Олександр Карпюк жорстко звернувся до всіх тих людей, які бігають з фразами "нащо той Курськ, подивіться на Покровськ, там щось треба робити" з питанням навіщо вони це роблять.

Військовий жорстко звернувся до критиків Курської операції: до чого закликав

Війна в Україні

"Ви чого добиваєтесь? Щоб підрозділи зняли з Курська та перекинули на Покровськ? Ви знаєте як після цього організувати тут лінію оборони тими підрозділами, що залишились (нагадую, наступ на Суми у пігдогів по планам наступний після наступу на Харьківському напрямку, в них просто людей не вистачило в цей раз зайти)? Нагадую, Суми на дистанції в 30 км від кордону з РФ. Обласний центр. Тобто ти можеш обстрілювати Піонами центр Сум, навіть не перейшовши кордон. Так, Суми на дистанції ствольної артилерії до пігдогів, вам ніхто не сказав?" — запитує військовий.

При цьому його обурює, що окремі так звані українські експерти в унісон із російської пропагандою критикують дії військового командування і розказують про те, що операцію в Курській області не потрібно було починати.

"Я з Покровського напрямку. Моя бригада стоїть від Карлівкі до Красногорівки. Ми в ямі. Ми в напівоточенні. І так вже майже два роки. 59 бригада зайшла в Донецьку область одразу після Херсонської операції, її навіть на відновлення не виводили. Це бригада, в якої тотемна тварина- це дохла коняка з турецького прислів'я. І ми стоїмо. Поки можемо", — підкреслив Карпюк.

За його словами, ситуація на Покровському напрямку залежить від бажання поміняти підрозділи під час активного наступу росіян. 115 бригада, яку поставили на Очеретино, не впорались з заміною особового складу на позиціях та здала найбільший укріпрайон в цьому напрямку, порушивши всю систему оборони.

"Якщо ви подивитесь на розвиток подій, то побачити як щупальце зі сторони Очеретино пройшло діагонально від лінії укріплення по жд-напрямку, в дуже незручному для оборони місті, і зараз стала перед Мариновкою та Перед Гродовкою, та іншими містами, де встигли викопати укріплення. Всім на*рати, що ми там робили, що це напрямок дуже зручний для пігдогів зараз, бо вони кидають в жерло війни людей там в таких кількостях, в них там організований плацдарм з підтримкою великої фортеці Донецька, що для того, щоб їм протидіяти, нам треба накопити таку ж кількість для мʼясного відбиття штурмів", — говорить військовий.

Він не розуміє закликів окремих українців, які, очевидно, вважають, що треба всі війська познімати з лінії та закинути в ту мʼясорубку, як колись в Бахмут. При цьому, додав військовий, закинути велике угрупування військ в місце де все пристріляно, де найсильніший російський РЕБ, та найбільша оперативна обізнаність в районі.

"Ситуація на Покровську складна. Ворог несе втрати, але все одно йде вперед. Коли в тебе безліміт людської сили, а тебе прикриває літня зеленка, щоб ти міг проскальзувати в посадках по великому фронту — таке дуже складно зупиняти. Я не вважаю що успіх Курської області перекриє втрату Покровська, я вважаю що за Покровськ треба битись і відбивати його", — заявив військовий

За його словами, битва за Покровськ буде за пару місяців, і треба вже змінювати передумови фронту, для того щоб змінити ситуацію в Донецькій області, повернути хоча б частину захоплених земель, як ми робили в 2023 після наступу росіян.

"Це робиться. Не знаю, правильно, чи не правильно. Подивимось. Мені багато чого не подобається в тому що є. Але перше що мені не подобається — це коли пи*дять під руку люди, які вважають що можуть підіймати свою самооцінку істеричними вказівками куди воювати. Це вже так за*бало, ви б знали", — відзначив військовий.

Окрім того, він запросив всіх цих людей, які говорять про необхідність захисту Покровська, долучитися до його бригади.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли буде вирішуватися доля Покровська.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини