Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий вщент розніс ідею влади відкупу від мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий вщент розніс ідею влади відкупу від мобілізації

Народні депутати планують дозволити відкупитися від мобілізації, проте, як пише у Фейсбуці військовий Юрій Касьянов, ця ідея не спрацює, передає портал «Коментарі»

19 лютого 2024, 19:30 comments1318
Поділіться публікацією:

Народні депутати від "Слуги народу" пропонують легалізувати відкуп від мобілізації. Ціна життя і смерті за версією Офісу президента — 30-35 тис грн податків із працівника на місяць, за версією Верховної Ради — 20 тис грн фіксованого "добровільного" податку, відзначив Юрій Касьянов.

Військовий вщент розніс ідею влади відкупу від мобілізації

Юрій Касьянов

"Дешево. Зараз ціна "білого квитка" на чорному ринку значно вища", — підкресли він.

У разі ухвалення закону про мобілізацію з такими опціями, очікується надходження до бюджету додаткових 200-350 млрд грн на рік. Проте, військовий сумнівається, що казна таки отримає таку суму.

"Далеко не кожен бізнес зможе заплатити, а зростання цін, яке стимулює такий "податок", призведе до стрімкого зубожіння населення, падіння купівельної спроможності та зменшення надходжень до бюджету. Про справедливість мобілізації взагалі доведеться забути. Якщо можна відкупитися за гроші від захисту своєї країни і нації, то чи треба тоді це захищати?"
— говорить військовий.

Касьянов нагадав, що у 1917 році в Сполучених Штатах під тиском громадськості скасували правило "плати або служи", а ось національну мобілізаційну лотерею зберегли і розвинули. У разі великої війни в Штатах мобілізації підлягають усі, починаючи з 18 років, незалежно від товщини гаманця, і навіть іноземці, які проживають понад рік на території країни, підкреслив експерт.

На його думку, вирішити питання з мобілізацією можна досить просто. По-перше, каже він, поставити всіх військовозобов'язаних на облік. По-друге, запровадити жорстке покарання за ухилення від мобілізації — 5 років трудових таборів з ураженням у правах на 10 років. По-третє, провести національну лотерею, бо жити хочуть усі, і нехай випадок вирішить, кому жити, а кому помирати. По-четверте, говорить Касьянов, ухилянтів, засуджених до таборів, відправляти відбувати покарання на будівництві оборонних укріплень, військових заводів і відновленні зруйнованих об'єктів.

"Тоді будуть і бійці, і укріплення, і гроші в бюджеті, які збережуться у вигляді мінімізації витрат на будівництво та відновлення",
— додав військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Офіс президента та Ініціативна група у Верховній Раді обговорюють можливі механізми економічного бронювання від мобілізації в Україні. Таким чином за сплату певної суми до бюджету українці можуть отримати бронь від мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Юрій

20 лютого 2024, 15:46

Як завжди у всьому багато підводних каменів які потрібно враховувати перш ніж приймати якийсь закон https://tacticalgear.ua/catalog/gear

Партия 5.10

19 лютого 2024, 20:11

Касьянов, пойди проспись, никто не хочет защищать фашистскую Украину с яйцами по 17 грн ! И не надо бред писать про США, там армия давно контрактная, да играждане ами пойдут защищать эту прекрасную страну, что защищать в гнилой Украине полной копии рашки никто не знает и смысла не имеет !

Ігор

19 лютого 2024, 19:56

Так так, всі концтабори називалися трудовими: "Труд звільняє"; "Кожному своє". Відосики, як щасливі ухилянти працюють. Нацизм взагалі не розглядає добровільно - розуміє, що таких, для своїх розбірок він не знайде.


Новини