Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий в інтерв'ю ЗМІ міг розкрити зміст стратегічних планів ЗСУ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий в інтерв'ю ЗМІ міг розкрити зміст стратегічних планів ЗСУ: подробиці

Міноборони разом з СБУ працюють над запобіганням та протидією витоку важливої військової інформації

11 серпня 2022, 18:28
Поділіться публікацією:

Високопоставлений український військовий в інтерв'ю журналістам озвучив інформацію, яка, за окремими ознаками, розкриває стратегічні плани ЗСУ. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр.

Військовий в інтерв'ю ЗМІ міг розкрити зміст стратегічних планів ЗСУ: подробиці

Військовий в інтерв'ю ЗМІ міг розкрити стратегічні плани ЗСУ (фото з відкритих джерел)

"Витік такого роду інформації зриває плани ЗСУ, оскільки ворог коригує свої дії та використовує цю інформацію проти нас. Днями СБУ встановлено, що в інтерв’ю військового з високим званням відомому виданню міститься інформація, яка, за окремими показниками розкриває відомості про зміст стратегічних (оперативних) планів застосування Збройних Сил України, питань підготовки, організації ведення бойових дій. ", — заявила Маляр.

За її словами, з цього приводу СБУ розпочало розслідування. Ім'я та посада військовослужбовця не називається.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Маляр розповіла, чому дані про загиблих українських військових засекречені.Дані про кількість загиблих українських захисників засекречені задля того, щоб ворожі спецслужби не використали це для своїх цілей. Тому впродовж дії воєнного стану інформація не розголошуватиметься. Маляр закликала громадські організації, що оприлюднюють та аналізують такі дані утриматися від цих дій, бо це шкодить обороні. Тим не менше кожен полеглий захисник чи захисниця вшановуються, їх тіла Україн повертає відповідно до міжнародного гуманітарного права та передає рідним для поховань з почестями. Родини загиблих отримують виплати від держави. В Міноборони не розголошують кількість загиблих військових саме з цих міркувань, пояснила заступниця очільника оборонного відомства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Tato

12 серпня 2022, 00:16

Запретить нахрен всем давать интервью !!


Новини