Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий: Російські безпілотники вже літають на частотах, недосяжних засобам протидії
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий: Російські безпілотники вже літають на частотах, недосяжних засобам протидії

Російські окупанти зробили великий крок у розвитку використання дронів на війні в Україні, про це у Фейсбуці заявив військовий Олексій Герман. За його словами, за півроку вони зможуть впровадити систему «Рій»

20 березня 2024, 12:16 comments5016
Поділіться публікацією:

На війні у російських окупантів нова стратегія, вони виявляють українські позиції і починають їх знищувати з допомогою дронів, заявив Олексій Герман. При цьому, додав він, атаки відбуваються до повного знищення бліндажів або укриттів.

Військовий: Російські безпілотники вже літають на частотах, недосяжних засобам протидії

Дрони на фронті

Як відзначив військовий, на жаль, швидкість розвитку ударних безпілотних систем у ворога-шалена.

"Вони вже літають на частотах недосяжних нашими засобами протидії. Впевнений, що вони максимум за півроку впровадять систему "Рій" зі штучним інтелектом"
, — додав військовий.

При цьому, за його словами, ворожі безпілотники можуть працювати на частоті 1240Mhz, а стеля РЕБ, який є у військових 1200Mhz.

"Жодних секретів тут немає, бо радіоелектронна розвідка кацапів є на дві голови вищою за нашу. Вони все бачать і успішно цим користуються. Ми літаємо на 7ках, а ворог вже давно перейшов на 10ки. В чому різниця? У вазі яку несе дрон. Оператор може обирати чи встановити більш потужну батарею, щоб більше часу бути у повітрі і відповідно більшу відстань подолати. Або більш потужний боєприпас, який збільшить вірогідність ураження наших бійців",
— розповів Герман.

За його словами, на жаль, ворог повністю домінує у застосуванні ФПВі-дронів. Статистика приблизно 1 до 7 не на нашу користь, додав він.

"Шляхи рішення цієї ситуації є і їх достатньо багато, і можливо це все переломити. Але для цього треба швидкість прийняття та гнучкість у рішеннях. А зараз нам застібають шолом совковими правилами та душать паперами. Відповідно підрозділи не мають можливостей швидкого запровадження нових систем"
, — додав військовий.

Тобто, потрібно приймати швидкі рішення, бо наразі за три місяці росіяни роблять те що ми за рік. Як результат, ми постійно наздоганяємо а треба бути попереду, підсумував військовий.

Нагадаємо, портал "Коментарі" уже розповідав про те, що окупанти стали масово використовувати на фронті дрони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини