Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий про небажання ВР посилювати мобілізацію: Не треба потурати електорату. Виборів не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий про небажання ВР посилювати мобілізацію: Не треба потурати електорату. Виборів не буде

Військовий Юрій Касьянов розкритикував дії народних депутатів, яким дуже не хочеться приймати закон про мобілізацію та відправляти нових людей на фронт. За його словами, депутатам треба перестати думати шаблонами виборів

23 лютого 2024, 13:48
Поділіться публікацією:

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що начебто знайдені якісь резерви української армії, які можуть бути використані на фронті. Депутат підкреслив, що є багато військових ще насправді і не воювали.

Військовий про небажання ВР посилювати мобілізацію: Не треба потурати електорату. Виборів не буде

Юрій Касьянов

Цю заяву прокоментував військовий Юрій Касьянов. За його словами, це "чистісінька правда", якщо взяти до уваги, що війська протиповітряної оборони "сидять в тилу", "не воюють" війська забезпечення, "не воюють" техніки літаків, які просто сидять на аеродромах. Також, каже Касьянов, за логікою Арахамії, "не воюють" ті прикордонники які прикривають кордон з Білоруссю, кордон із Брянською та Курською областями, кордон із Придністров'ям, чорноморське узбережжя.

При цьому військовий іронізує, що депутати і голови фракцій – це теж резерв, який не воює.

"Звичайно, дуже хочеться не ухвалювати закон про мобілізацію, не проводити мобілізацію взагалі, і нехай помирають тільки ті, хто носить погони. Але нагадаю, що захист країни — обов'язок кожного, а не тільки діючих військовослужбовців",
— підкреслив військовий у Фейсбуці.

Він закликав народних депутатів перестати жити категоріями виборів.

"Не треба потурати електорату, який готовий відкупитися від війни за 20 тис грн на місяць. Не треба намагатися їм сподобатися. Виборів не буде"
, — додав військовий.

Окрім того, Касьянов підкреслив, що насправді в армії немає резервів і "вільного мільйона солдат".

Нагадаємо, народні депутати прийняли законопроєкт про мобілізацію у першому читанні. До 21 лютого було подано понад 4 000 правок до нього. Очікується, що оборонний комітет розглядатиме правки протягом кількох тижнів. У Верховній Раді законопроєкт за найоптимістичнішими даними можуть почати розглядати 8-9 березня.

При цьому Давид Арахамія заяви, що якщо Україна не отримає гроші від США, то таки доведеться провести додаткову мобілізацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини