Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий про бої на Донеччині: Новини погані, але немає сенсу їх приховувати
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий про бої на Донеччині: Новини погані, але немає сенсу їх приховувати

Є політичне рішення окупантів за будь-яку ціну вийти на адмінкордон Донецької області

5 серпня 2024, 12:51 comments3558
Поділіться публікацією:

Другу добу поспіль російські окупанти не припиняють активних спроб перейти канал у Часовому Ярі, каже військовий Кирило Сазонов. За його словами, ворогу не вдалося обійти Сили оборони з флангів.

Військовий про бої на Донеччині: Новини погані, але немає сенсу їх приховувати

Війна в Україні

"Залишився найгірший для них варіант. Лізти "в лоб" у межах міста. Що автоматично означає божевільні втрати. Полізли. З усього, що змогли вигадати – лізти малими групами, але дуже активно і скрізь. Подолати канал технікою неможливо, тобто лізе піхота. Штурмові групи працюють парами, у групі від двох до чотирьох пар", – розповів Сазонов.

За його словами, мобільність груп та відсутність з нашого боку суцільної лінії окопів з піхотою дозволяє окупанту досягти деяких результатів.

"Виглядає це просто. Групи в різних місцях під ударами прориваються через канал (нагадаю, води там немає так що він зупиняє техніку). Когось мінусують мінометники та дрони, наша піхота теж працює, хтось із втратами відкочується, хтось перебирається на наш бік і намагається закріпитись. Туди одразу кидають підкріплення, щоб розширити плацдарм, зміцнити його та зробити робочий маршрут на наш бік. Але й ми по цій "плямі" починаємо працювати активно. Тож на нашому боці каналу стабільний та небезпечний плацдарм зробити у них поки що не вийшло. Спроби прорватися продовжуються, по наших опорних точках активно працює їх арта, міномети та дрони. Поки що ось так", — розповідає Сазонов.

При цьому він заявив, що по Торецьку, на жаль, є просування супротивника. За його словами, там немає чіткої лінії перешкод у вигляді каналу, навколишні селища фактично межують із містом.

"Бої йдуть поруч, але одразу у двох місцях ворог підійшов дуже близько до міста. Наші тримають позиції, точаться бої у забудові навколо Торецька, там обороняються дуже круті підрозділи. По Торецьку дуже активно працює арта та авіація противника. Постійно", – повідомив Сазонов.

Тобто, каже військовий, позиції за каналів у Часовому Ярі противник штурмує постійно вже більше двох діб.

"Плацдарму на нашому боці поки що немає, але рано чи пізно з великими втратами вони його зроблять, якщо нічого принципово не зміниться. По Торецьку теж окупанти мають незначні результати. Тож скоро говоритимемо про оборону самого міста чи про вуличні бої. Знаю, новини погані, але який сенс їх приховувати", — заявив Сазонов.

При цьому він наголосив, що Сили Оборони України роблять все можливе. За його словами, головком Сирський кілька днів тому був тут, тож в курсі ситуації. Але у противника поки що переважна перевага в небі (КАБи та ракети), в арті за кількістю стволів та боєприпасів та у кількості піхоти. Схоже, є політичне рішення окупантів за будь-яку ціну у пріоритеті вийти на адмінкордон Донецької області, заявив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що битва за Торецьк є питанням найближчого часу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини