Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий: поки що Кабміну можна сказати «дякую» тільки за бронь грантоїдам та розвідникам буйволів
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий: поки що Кабміну можна сказати «дякую» тільки за бронь грантоїдам та розвідникам буйволів

Кабмін має негайно затвердити пропозицію Генштабу, яка дозволить командирам мобілізувати добровольців без участі ТЦК

2 серпня 2024, 13:52
Поділіться публікацією:

Командири військових частин зможуть мобілізувати добровольців на службу без участі ТЦК, але спочатку відповідну пропозицію Генерального штабу ЗСУ має затвердити Кабінет Міністрів.

Військовий: поки що Кабміну можна сказати «дякую» тільки за бронь грантоїдам та розвідникам буйволів

Кабмін

На думку військового Кирила Сазонова, уряду не варто зволікати з цим рішенням. Він наголосив, що будь-яке рішення, яке допоможе швидко посилити ЗСУ новими кадрами, має проходити через Верховну Раду та уряд моментально.

"Бо поки сказати "дякую" уряду можна лише за незрозумілу бронь грантовим громадським організаціям і тим, хто розводить страусів та буйволів. Цікаво, вони всі розуміють, що можуть із такими рішеннями через рік-два розводити буйволів чи боротися з курінням, корупцією та за гендерну рівність уже в іншій країні?" – зазначив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що до омандири військових частин зможуть мобілізувати добровольців на службу без участі ТЦК, але для цього відповідну пропозицію Генерального штабу ЗСУ має затвердити Кабінет міністрів, розповів член комітету Верховної Ради з національної безпеки, оборони та розвідки Федір Вениславський .

За його словами, ТЦК має свої мобілізаційні плани та замовлення від Генштабу, тому вони не завжди йшли назустріч добровольцям, які приходили з відносинами від конкретних військових частин. Саме тому, каже нардеп, потрапити до обраного підрозділу можна лише шляхом укладання контракту. Але проблема в тому, наголошує політик, що далеко не всі військовозобов'язані хочуть підписувати контракт, тому що він передбачає певні терміни, які не завжди пасують громадянам.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини