Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий облік жінок: у Міноборони анонсували нові законодавчі норми
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий облік жінок: у Міноборони анонсували нові законодавчі норми

Ганна Маляр запевняє, що постановка жінок на військовий облік буде добровільною

6 вересня 2022, 23:01
Поділіться публікацією:

Взяття жінок на військовий облік в Україні буде добровільним. Відповідні законодавчі норми мають затвердити вже зовсім скоро. Про це повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в Telegram.

Військовий облік жінок: у Міноборони анонсували нові законодавчі норми

Ганна Маляр (фото з відкритих джерел)

Високопосадовиця з оборонного відомства України заявила, що незабаром для перетину кордону українським жінкам не буде жодних обмежень.

 А на законодавчому рівні буде затверджений новий порядок, де жінки добровільно будуть ставати на військовий облік.

 Відомо, що з 1 жовтня 2022 року в дію має вступити наказ Міноборони. Відповідно до цього документу жінки деяких професій зобов'язані стати на військовий облік. У цьому переліку є загалом 14 спеціальностей та 7 суміжних з ними. Мова йде про  медичну справу, маркетинг, інженерію, харчові технології, журналістику. Але представниці певних професій, що не вказані вище, можуть стати на облік добровільно.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що військовий облік для жінок може стати добровільним. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав законопроект про те, щоби жінки відповідних професій ставали на військовий облік добровільно. Про це в Telegram повідомив народний депутат Олексій Гончаренко, уточнивши, що пропонується, щоб лише жінки, які мають медичну спеціальність, обов'язково бралися на військовий облік. Решта – за власним бажанням. Аналітик Фонду громадської дипломатії Олександра Решмеділова наголошує на тому, що з початку жовтня для жінок деяких професій вводиться військовий облік, не означає мобілізацію. Це означає, пояснює Олександра Решмеділова, що військовозобов'язані жінки не можуть виїжджати за кордон під час воєнного стану. Так само, як не можуть зараз чоловіки. Третій важливий момент, за словами експерта, стосується огляду у медиків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/annamaliar/372
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

444

6 вересня 2022, 23:25

Бесплатный секс интересует? Здесь девушки и женщины хотят от тебя только секс, можешь убедиться в этом сам ------- https://dyx.dk/slyv


Новини