Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий облік для жінок: депутат пояснив, як будуть визначати необхідні спеціальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий облік для жінок: депутат пояснив, як будуть визначати необхідні спеціальності

Військовий облік стосується жінок, які здобули професійну освіту за відповідним фахом

17 серпня 2022, 21:05
Поділіться публікацією:

Спеціальність жінок, які мають стати на військовий облік, будуть визначати за їх дипломами про освіту. Про це повідомив член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони і розвідки Федір Веніславський під час брифінгу.

Військовий облік для жінок: депутат пояснив, як будуть визначати необхідні спеціальності

Військовий облік жінок в Україні (фото з відкритих джерел)

Федір Веніславський повідомив, що військовий облік стосуватиметься жінок, що отримали професійну освіту за відповідним фахом.

"Це не ті, хто працює не за спеціальністю, а ті, хто має документ, що підтверджує їхній рівень кваліфікації", — повідомив політик.

Окрім цього, нардеп наголосив, що жінок, чиї професії і спеціальності внесені до відповідного списку та які не стануть на військовий облік, відразу не будуть жорстко карати.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що кого зараз набирають до ЗСУСитуація на середину літа кардинально відрізняється від тієї, що була наприкінці лютого. ЗСУ укомплектовані повністю. Якщо ж говорити про набір, то зараз закликають людей лише тих військових спеціальностей, яких найбільше не вистачає. Як правило, доукомплектування відбувається за територіальним принципом, але якщо у конкретному територіальному центрі на обліку немає представників необхідної спеціальності, то їх шукають у сусідніх. Про це розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач. Військовий зазначив, що загальна мобілізація в Україні може припинитися лише після того, як буде скасовано воєнний стан. Насамперед у ЗСУ закликають людей, яких бракує військових спеціальностей. Якщо ЗСУ зазнають більших втрат, теми мобілізації прискорюються, якщо менше втрат, темпи мобілізації уповільнюються.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини