Головна Новини Суспільство Війна з Росією Мобілізація в Україні: кого зараз набирають до ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Мобілізація в Україні: кого зараз набирають до ЗСУ

У ЗСУ пояснили, як далі проводитимуть мобілізацію в Україні

14 серпня 2022, 17:47 comments3062
Поділіться публікацією:

Ситуація на середину літа кардинально відрізняється від тієї, що була наприкінці лютого. ЗСУ укомплектовані повністю. Якщо ж говорити про набір, то зараз закликають людей лише тих військових спеціальностей, яких найбільше не вистачає. Як правило, доукомплектування відбувається за територіальним принципом, але якщо у конкретному територіальному центрі на обліку немає представників необхідної спеціальності, то їх шукають у сусідніх. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю сайту liga.net розповів начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач.

Мобілізація в Україні: кого зараз набирають до ЗСУ

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Військовий зазначив, що загальна мобілізація в Україні може припинитися лише після того, як буде скасовано воєнний стан. Насамперед у ЗСУ закликають людей, яких бракує військових спеціальностей. Якщо ЗСУ зазнають більших втрат, теми мобілізації прискорюються, якщо менше втрат, темпи мобілізації уповільнюються.

Горбач наголосив, що ускладнення обстановки на фронті не призведе до зриву мобілізації. Завдання мобілізації буде досягнуто.

Щодо плану мобілізації, то Роман Горбач зазначив, що на сьогодні всі регіони виконали поставлені плани на 100 і більше відсотків.

При цьому начальник управління персоналу штабу командування зазначив, що кількість добровольців, які хотіли йти служити, знизилася, адже переважна більшість таких людей вже зі зброєю в руках захищає Батьківщину. Але в кожному територіальному центрі є списки тих людей, які добровільно готові вирушити на фронт, щоб захищати країну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — хто поза мобілізацією: які положення потрібно переглянути – чи актуальна пропозиція Валерія Залужного.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини