Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий назвав важливу причину зниження мобілізаційного віку
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий назвав важливу причину зниження мобілізаційного віку

Підполковник закликав знизити мобілізаційний вік та створити відповідні умови у війську.

сьогодні, 11:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Командир 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія" полковник Ігор Оболєнський заявив на необхідності зниження мобілізаційного віку до 21 року. За його словами, молодь зможе ефективніше працювати на війні в Україні.

Військовий назвав важливу причину зниження мобілізаційного віку

Полковник Ігор Оболєнський. Фото: скриншот інтерв'ю

Український військовий Ігор Оболєнський в інтерв’ю "УП" розповів про причини зниження мобілізаційного віку в Україні.

"Чим більше зараз нашої молоді відчує що таке війна, то тим легше нам буде далі. Важкі часи народжують сильних людей", — сказав Оболєнський.

Командир 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія" наголошує, що твердження, нібито всі молоді люди гинуть на фронті є помилковим, адже "немає тотальної смерті" і "дуже багато хлопців воюють і повертаються". Як пояснює Оболєнський, завдяки мобілізації з 21 року Україна може отримати кращу армію. 

"Молодь зайде і відчує на собі негатив цієї війни, створить професійну армію і далі ми будемо знищувати противника набагато ефективніше", — говорить командир 13-ї бригади Нацгвардії "Хартія".

Полковник додає, що його сину зараз 11 років, і якщо війна триватиме ще 10 років, він потрапить в армію. Тому його завдання "створити такі умови, щоб я не переживав, що мій син прийде сюди і про нього хтось не подбає".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що політичний оглядач Віталій Портников прогнозує зниження мобілізаційного віку в Україні у випадку збільшення тривалості війни до 2-3 років. Однак, якщо війна триватиме ще понад п'ять років, то почнеться мобілізація жінок.

Також "Коментарі" писали про народного депутата, який поскаржився, що деякі українці не хочуть оновлювати свої дані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини