Головна Новини Суспільство Війна з Росією Народний депутат поскаржився на українців, які не хочуть оновлювати свої дані
commentss НОВИНИ Всі новини

Народний депутат поскаржився на українців, які не хочуть оновлювати свої дані

В Україні близько 6 мільйонів військовозобов'язаних не оновили дані.

сьогодні, 15:42
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат Олександр Федієнко на питання, чому кілька мільйонів військовозобов’язаних не оновили свої дані заявив, що їм краще сплати штраф та ховатись, а не дотримуватись українського законодавства.

Народний депутат поскаржився на українців, які не хочуть оновлювати свої дані

Мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

В ефірі "Радіо Свобода" Олександр Федієнко прокоментував питання, чому попри прийняття нового закону про мобілізацію в Україні, кілька мільйонів військовозобов’язаних уникає оновлення своїх даних попри введені підвищені штрафи.

"У нас 6 мільйонів військовозобов’язаних людей не роблять дані, їм краще сплатити штраф, ховатись, поки їх життя, їх родин, захищають інші хлопці. Який потрібно ще прийняти закон, щоб стимулювати 6 мільйонів прийти згідно чиного законодавства та стати на облік", — сказав Федієнко.

Ведуча запитала, чи може бути причиною не оновлення даних несправедливе ставлення до людей, недонесення інформації, або корупційні чинники, зокрема, коли інші люди оформлюють фейкові медичні довідки про непридатність.

"Несправедливості не вбачаю. Несправедливість – це економічне бронювання, коли люди мають гроші, то вони не воюють, а якщо не мають – воюють. А якщо людина хабарник, це потрібно саджати у в’язницю. Але це не стосується мобілізації", — сказав Федієнко.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про основні причини, чому чоловіки уникають мобілізації в Україні та не оновлюють дані попри новий закон.

Також "Коментарі" писали про пораду від начальника відділу рекрутингу при Закарпатському ТЦК та СП, який розповів, як військовозобов'язаним потрапити на тилові посади. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини