Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий на пальцях пояснив, чому Сили оборони намагаються з усіх сил утримати Часів Яр
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий на пальцях пояснив, чому Сили оборони намагаються з усіх сил утримати Часів Яр

Військовий Олесь Маляревич в ефірі телеканалу Апостроф TV пояснив важливість утримання населеного пункту Часів Яр. За його словами, у разі його втрати під загрозою опиняться ще п’ять міст

26 березня 2024, 12:35
Поділіться публікацією:

Якщо російським військам вдасться захопити місто Часів Яр на Бахмутському напрямку бойових дій, то ряд міст на Донеччині опиниться під загрозою обстрілів, повідомив сержант батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Олесь Маляревич.

Військовий на пальцях пояснив, чому Сили оборони намагаються з усіх сил утримати Часів Яр

Часів Яр

За його словами, Часів Яр є стратегічно важливою висотою, тому у разі захоплення російськими військами цього населеного пункту під загрозою опиняться такі міста, як Слов’янськ, Краматорськ, Дружківка та Костянтинівка. Крім того, ворог матиме можливість наносити прямі артилерійські удари по цих населених пунктах.

Військовослужбовець наголошує, що внаслідок втрати Часового Яру українським військовим буде важко утримувати позиції на інших напрямках.

"Тому Часів Яр – це така гаряча точка, за яку ми тримаємося, щоб його захистити"
, — підкреслив військовий.

Він зазначив, що на цьому напрямку бойових дій присутні друга та третя загальновійськові армії, а також 98-а десантна дивізія, які мають кваліфікований персонал і готові активно штурмувати позиції Збройних сил України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Часів Яр є одним із пріоритетних напрямків для окупантів, оскільки він є транспортним вузлом та панівною висотою.

Військові розповідають, що окупанти не полишають сил захопити місто і проводять штурм за штурмом. Спочатку в бій кидають погано навчених мобілізованих, щоб виявити вогневі позиції Сил оборони та мінні поля. Після них ідуть добре навчені російські штурмові війська. Як відзначають військові, попри жорстокі бої, місто вдається тримати під контролем ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини