Головна Новини Суспільство Війна з Росією Експерт пояснив, навіщо окупантам Часів Яр і коли вони підуть в атаку
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт пояснив, навіщо окупантам Часів Яр і коли вони підуть в атаку

Часів Яр – це один із пріоритетних напрямків росіян, про це у Фейсбуці повідомив військовий оглядач Олександр Коваленко. За його словами, окупанти створюють угруповання, щоб спробувати захопити місто

12 березня 2024, 11:18
Поділіться публікацією:

Як зазначив Олександр Коваленко, Часів Яр — це не лише транспортний вузол у районі та вихід на Костянтинівку, а й домінуюча висота. При цьому, наголосив експерт, вона домінує в регіоні, а не на окремо взятій локації.

Експерт пояснив, навіщо окупантам Часів Яр і коли вони підуть в атаку

Часів Яр

Часів Яр знаходиться в зоні відповідальності групи військ "Південь". Станом на сьогодні ГВ "Південь" є угрупуванням у 110 тис. військ особового складу. У неї на озброєнні знаходяться близько 400 танків, 1600 ББМ, 1150 одиниць ствольної артилерії та близько 300 РСЗВ.

"Наразі окупаційні війська створюють умови для підготовки більш інтенсивних наступальних дій на Часів Яр",
— зазначив експерт.

За його словами, до комплексу умов, що створюються, входить: захоплення сіл Богданівка, для виходу на Калинівку, перерізання траси 0506 та створення тиску на Часів Яр з півночі. Тут задіяні підрозділи 299-го та 331-го ПДП 98-ї ВДД.

Також окупантам потрібно захопити Іванівське, для охоплення Часового Яру по 0504 з півдня та виходу на Ступочки. Крім того, росіянам потрібно захопити Кліщіївку та Андріївку.

Як повідомив Коваленко, у районі Богданівки росіянам не вдається зачепитися за село. Максимум, що їм вдавалося – зайти до його східної частини, звідки їх швидко вибивали. Сама по собі Богданівка дуже непроста із захоплення та просування, за рахунок складного ландшафту низини та ґрунтів.

"Іванівське – тут набагато складніше. Для командування ВДВ важливо показати, що централізація управління дає свої плоди, тому вони всю бригаду готові покласти, але село — взяти. До того ж, на село від Бахмута йде пряма траса 0504 та взагалі те, що за рік, після окупації міста, вони не змогли подолати півтора кілометри для захоплення села це морок та ганьба. Але факт залишається фактом, що близько 30% села контролюються Сили оборони, в іншому – гойдалка",
— підкреслив Коваленко.

Також, за його словами, зараз йде дуже жорсткий пресинг на Кліщіївку та Андріївку, але суттєвих успіхів окупанти поки що тут не мають.

Загалом, наголошує Коваленко, процес каталізації наступу на Часів Яр безпосередньо залежить від захоплення вищезгаданих сіл.

"Так само важливим фактором є і так званий виборчий процес на Росії. Після завершення “виборів” та проведення мобілізації, на другу половину 2024 року очікується пік наступу на Часів Яр. До того, росіяни мають 3-4 місяці для створення всіх необхідних умов для цього наступу
", — підкреслив Коваленко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що ворог намагається захопити Годинник Яр, але поки що не має успіхів у цьому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини