Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи близькі росіяни до окупації Часового Яру: що кажуть у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи близькі росіяни до окупації Часового Яру: що кажуть у ЗСУ

Ворог намагається окупувати Часів Яр, але йому це не вдається, запевняють українські захисники.

11 березня 2024, 12:44
Поділіться публікацією:

Російські війська не припиняють спроб окупувати Часів Яр Донецької області, але за останні два тижні успіху так і не мають. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади ім. кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

Чи близькі росіяни до окупації Часового Яру: що кажуть у ЗСУ

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Противник продовжує вчинення ударно-штурмових дій, намагаючись нарощувати свої зусилля з метою окупації населеного пункту Часів Яр. І відповідно, б'є по флангах, зокрема штурмуючи у напрямку населеного пункту Іванівське, Кліщіївка, Андріївка", — зазначив Федоренко.

Водночас, наголосив він, на даний момент можна з упевненістю сказати, що за останні два тижні ворог успіху не мав.

За словами військового, всі позиції сил оборони залишаються під контролем українських воїнів. Незважаючи на те, що при скоєнні ударно-штурмових дій супротивник застосовує весь наявний свій потенціал — все, за винятком ядерної зброї, що знаходиться на озброєнні. А також досить активно намагається використовувати авіацію, розповів командир.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія виробляє майже втричі більше артилерійських боєприпасів, ніж США та Європа здатні поставити Києву, що є ключовою перевагою напередодні нового російського наступу в Україні цього року. Про це пише телеканал CNN.

Журналісти, посилаючись на військових аналітиків, зазначають, що небезпека ситуації полягає в тому, що війну, швидше за все, буде виграно або програно залежно від того, хто випустить більше артилерійських снарядів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — що починає усвідомлювати Європа: чи є перспектива збільшення допомоги Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини