Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий: На фронт кидають молодь без досвіду, але забороняють служити тим, кому за 60
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий: На фронт кидають молодь без досвіду, але забороняють служити тим, кому за 60

Верховна Рада повинна дозволити служити чоловікам, які мають більше 60 років, вважає військовий Ігор Луценко. За його словами, Верховна Рада повинна схаменуться і дозволити чоловікам служити понад граничний вік

3 квітня 2024, 12:00 comments4137
Поділіться публікацією:

Ухвалено рішення мобілізовувати більш молодих. Це, як відзначає військовий Ігор Луценко, безумовно, важке рішення для влади і в політичному, і в людському сенсах.

Військовий: На фронт кидають молодь без досвіду, але забороняють служити тим, кому за 60

Мобілізація в Україні

"Тепер ризик смерті чи каліцтва нависає над більшою кількістю тих, кому треба жити для того, щоб Україна, і з нею все здорове людство, існувала. Чому ми кидаємо вперед молодих, але забороняємо служити тим, кому за 60?", — підкреслив військовий.

За його словами, до нього у підрозділ просяться чимало чоловіків такого віку з міцним здоров'ям, котрі мають серйозний бойовий досвід або унікальні інженерні знання. При цьому, як відзначив Луценко, просяться вони добровільно, але їм змушені відмовляти, бо такий закон.

"Натомість мені законодавці пропонують примусово мобілізовувати тих, хто знань і досвіду не мають. Чому так? Чому ми не використовуємо цей ресурс?"
— запитує військовий.

За його словами, якщо хтось скаже, що чоловіки понад 60 нездатні воювати — то це буде великою неправдою. І, більше того, у законодавстві вже є норма, котра і передбачає їх службу, проте з єдиним "але" — якщо вони вже військовослужбовці.

Тобто якщо військовослужбовцю виповнилося 60, але він має високу професійну підготовку, досвід практичної роботи на займаній ними посаді, визнаний військово-лікарською комісією придатним за станом здоров'я для проходження військової служби, то на його прохання він може бути залишений на військовій службі понад граничний вік.

"Але якщо, приміром, він звільняється у 60, відпочиває місяць, а потім іде назад проситься у військо — ні, зась, уже не можна. Нонсенс? Нонсенс! Який коштує нам надто дорого",
— підкреслив військовий.

Саме тому він закликав відповідальних осіб у ВР та причетних відомствах схаменутися і дозволити служити усім понад граничний вік, якщо у них є оце "висока професійна підготовка, досвід практичної роботи" і відповідний висновок ВЛК.

"Ми не маємо морального права нехтувати такими людьми"
, — підкреслив Луценко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський підписав закон, яким знизив граничний мобілізаційний вік з 27 до 25 років.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини