Головна Новини Суспільство Війна з Росією На фронт підуть швидше. Мобілізаційний вік офіційно зменшили
commentss НОВИНИ Всі новини

На фронт підуть швидше. Мобілізаційний вік офіційно зменшили

Президент Володимир Зеленський підписав законопроєкт, згідно якого мобілізаційний вік в Україні зменшили, про це сказано на сайті Верховної Ради

2 квітня 2024, 18:44
Поділіться публікацією:

Стало відомо, що президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт "Про військовий обов'язок і військову службу".

На фронт підуть швидше. Мобілізаційний вік офіційно зменшили

Мобілізація в Україні

Цим законом мобілізаційний вік зменшено з 27 років до 25 років.

Закон набуде чинності на наступний день після того, як він буде опублікований.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ще наприкінці 2023 року в Україні гостро обговорювали ідею щодо зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років. Проте, президент Володимир Зеленський до останнього не наважувався піти на такі зміни, які пропонували ще з травня. Він відзначав, що піде на такий крок, якщо побачить в цьому реальну необхідність.

Втім, і військові, і західні партнери неодноразово підкреслювали, що в Україні потрібно знизити мобілізаційний вік. Більше того, представники США навіть додавали, що молоді люди повинні боротися за своє майбутнє та майбутнє своєї держави на фронті.

Окрім того, відомо, що в законопроєкті про мобілізацію вказано, що мобілізації можуть підлягати чоловіки з 25 років. Проте, нібито із допомогою правок навіть хотіли дозволити, щоб молоді люди, починаючи з 18 років, які пройдуть навчання та отримають військову спеціальність, могли бути мобілізовані на фронт. Втім, як відзначили депутати, цього не допустять. За їх словами, мобілізації будуть підлягати чоловіки, починаючи з 25 років.

Також відомо, що на фронті дійсно не вистачає військових. Деякі бригади не можуть бути виведені на ротацію, оскільки їх просто немає кому замінити. Окрім того, експерти звертали увагу на те, що в Росії активно іде процес мобілізації і оголошений призов. На думку військових та аналітиків, загарбники готуються до того, щоби наприкінці літа розпочати новий наступ на Україну. Вони підкреслювали, якщо Україна не посилить мобілізацію, то цю навалу просто не буде ким зупинити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини