Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Небезпечна ситуація": у 3-ї ОШБр висловилися про мобілізацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

"Небезпечна ситуація": у 3-ї ОШБр висловилися про мобілізацію в Україні

Жорін наголосив, що Україні потрібне оновлення законодавства, з чіткими механізмами реєстру військовозобовʼязаних та відповідальністю

1 квітня 2024, 20:20
Поділіться публікацією:

Україні потрібне оновлення законодавства про мобілізацію. Вкрай небезпечним є затягування цього процесу. Таку заяву зроби майор ЗСУ, заступник командира 3 окремої штурмової бригади Максим Жорін.

"Небезпечна ситуація": у 3-ї ОШБр висловилися про мобілізацію в Україні

Максим Жорін (фото з відкритих джерел)

"Затягування ухвалення закону про мобілізацію і взагалі гальмування процесу мобілізації – це вкрай дивна та небезпечна ситуація. І прибирання звідти норм про обмеження для ухилянтів теж. І так політизували це питання – то цифри якісь вигадуючи, то ініціативи типу бронювання за гроші. Замість прийняття нагальних рішень вже четвертий місяць у медіа відбувається цирк, а на порядку денному "головним питанням" стає блокування Телеграму", – написав він.

Військовий вважає, що  Україні треба оновити законодавство, з чіткими механізмами реєстру військовозобовʼязаних та відповідальністю. А далі треба змінити систему відбору та підготовки "і багато інших важливих аспектів, а не заяви пусті безкінечно слухати".

"Всі так обурюються відсутністю рішень від Конгресу США, але в нас парламент правки до одного законопроєкту не може розглянути вже більше місяця", – сказав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що чекати від військового квітняУкраїна увійшла в квітень під російські атаки, що продовжуються, і загрозу нового – більш масованого – наступу. На фронтах зовнішньої та внутрішньої політики теж не все гладко, особливо в ракурсі досі заблокованої допомоги з боку США. 

Керівник політико-правових програм в Українському центрі суспільного розвитку Ігор Рейтерович прогнозує, що на фронті Росія намагатиметься максимально тиснути на позиції ЗСУ, аби зберігати ту ініціативу, яку має агресор на сьогодні. Можливо, готуватися до масштабнішого наступу, про що попереджали президент України, деякі західні експерти та медіа.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини