Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт спрогнозував коли буде наступ армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт спрогнозував коли буде наступ армії РФ

Російські окупанти сподіваються взимку втримати свої позиції, щоб навесні піти в масований контрнаступ

12 грудня 2022, 17:03
Поділіться публікацією:

Коли російські окупанти можуть піти в контрнаступ розповів в Телемарафоні військовий експерт Сергій Грабський, пишуть "Коментарі". На його думку, це станеться не в цьому році й на те є низка причин.

Військовий експерт спрогнозував коли буде наступ армії РФ

Коли чекати наступ армії РФ

"Виходячи з того, як російська армія готувалася до цієї зими, для росіян зараз тактика залишається одною — втримувати ті позиції, які вони можуть втримати, на всіх напрямках зупинити в будь-якому прояві наступ українських військ, накопичити сили, а вони це роблять, і з весни спробувати перейти в масований контрнаступ. Це така "генеральна лінія партії", і на окремих напрямках вони будуть намагатися продовжувати атаки, зокрема на Донецькому напрямку", — прогнозує експерт.

За його прогнозами, найближчим часом окупанти будуть неспроможні вести хоч якісь активні наступальні дії. Пояснює тим, що рівень готовності і рівень вмотивованості підрозділів, не кажучи вже про кількість техніки, артилерії, не дає їм можливостей перейти в наступ найближчим часом. Все що зараз противник може, то це оборонятися, намагатися де тільки можливо контратакувати, щоб зупинити українські підрозділи.

Разом з тим військовий експерт не виключає наступальних дій ЗСУ у найближчі тижні, коли підмерзне земля.

"Погода грає певну роль. Маю надію, що з настанням моменту, коли ґрунт затвердіє, ми можемо більш широко і масштабно використовувати наші бронепідрозділи. Але підготовка до наступу ведеться постійно", — каже він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у розвідці назвали 4 основні напрямки, з яких Москва намагається поринути в українське небо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини