Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт сказав де піде ЗСУ в контрнаступ
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт сказав де піде ЗСУ в контрнаступ

Запорізька область є найімовірнішим першим напрямком наступу Збройних сил України

9 січня 2023, 23:33 comments1053
Поділіться публікацією:

Який із напрямків є наразі найсприятливішим для контрнаступу українських військових розповів в інтерв’ю ТСН військовий експерт Павло Нарожний, пишуть "Коментарі".

Військовий експерт сказав де піде ЗСУ в контрнаступ

Де ЗСУ піде найперше в контрнаступ. Фото Генштаб ЗСУ

"Я думаю, що наступ буде із Запорізької області на Мелітополь, тому що для нас дуже важливий цей пункт як транспортний хаб. Адже вся логістика, яка розташована у Херсонській області на узбережжі Азова і до перешийка, вона іде через Крим, через Кримський міст, і вона іде через Маріуполь — Мелітополь залізною дорогою, автомобільною дорогою, і через Бердянськ. Тому розрізати угруповання на дві половини – це раз, тобто відрізати від постачання одну частину. Другий момент – це далі наступ на Бердянськ. Бердянськ – це морський порт, з нього також іде постачання військ, які перебувають у Мелітополі. І Бердянськ може стати базою для подальших атак на Крим", — пояснив експерт.

А ще вважає Нарожний, у Запорізькій області — в Енергодарі, розташована найбільша атомна електростанція, яка дуже важлива для української інфраструктури. 

"Напрямків же, на яких є загроза для нас, багато. Це і Сумська область, тому вони можуть завдати удару зі сторони Курська, щоби розрізати фронт на дві половини. Це буде наступ, який відріже схід від півночі. Це дуже ускладнить логістику", — пояснив експерт. Він також назвав Кремінну. Для окупантів це місто важливе, тому що воно - великий транспортний хаб, а за ним - Лисичанськ та Бахмут.

Як писали "Коментарі", зараз же найзапекліші бої йдуть на півночі Донеччини в районі Бахмута та Соледара. Це підтверджують і дані Генштабу ЗСУ, за якими значна кількість озброєння та військової техніки, що прибуває для навчання особового складу ворога до Білорусі з РФ, знята з тривалого зберігання та потребує обслуговування. Якщо раніше російські окупанти намагалися щось вигадувати, щоб просунутися вперед і захопити нові території в Україні, то тепер, як показують бої на Донбасі, росіяни просто намагаються закидати ЗСУ трупами своїх товаришів по службі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини