Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт розповів, коли РФ вийде на кордони Донецької та Луганської областей
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт розповів, коли РФ вийде на кордони Донецької та Луганської областей

У Росії хочуть вийти на кордони Донецької та Луганської областей до моменту «перепризначення» Володимира Путіна президентом, про це в ефірі телемарафону розповів військовий експерт Петро Черник

13 лютого 2024, 16:13 comments1844
Поділіться публікацією:

Наразі фронт перебуває у стані вогневої рівноваги, вважає Петро Черник. За його словам, у ЗСУ немає серйозних сил та засобів, щоб організовувати серйозні проривні операції, проте такої можливості немає і у ворога.

Військовий експерт розповів, коли РФ вийде на кордони Донецької та Луганської областей

Петро Черник

Разом з тим, як підкреслив Черник, у РФ все значно краще з "людським ресурсом". Росіяни можуть заміщати від 1000 до 1200 осіб на добу.

"У стратегічному сенсі для них нічого не змінилося – в них є політичне завдання за будь-яку ціну пройти Авдіївку і, вони вважають, що можуть до моменту перепризначення Путіна на посту президента вийти  на кордони Донецької та Луганської областей",
– сказав Черник. 

Щоб не допустити втілення цих планів у життя, Україні потрібно більше боєприпасів до артилерії та нова авіація, підкреслив експерт. При цьому він припустив, що у разі провалу плану на Донбасі, ворог може змінити напрям і вдарити, наприклад, по Харківській області.

"Поділяю таку точку зору, вони можуть змінити оперативний напрям головного удару, адже треба буде відволікати увагу від поразки, адже це буде поразка. Але розуміємо, що в частині фортифікаційних споруджень, і, головне, мінування території, то ми практично по периметру всієї України досягли серйозних результатів. Збудували таку собі лінію Маннергейма"
, – сказав експерт. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку військового експерта Дениса Поповича, росіяни прийняли нестандартне рішення і побудували "цар-потяг". За його словами, таким чином окупанти планують його використовувати як фортифікаційну споруду у разі наступу ЗСУ на Донеччині. При цьому експерт відзначив, що такий потяг може утруднити просування Сил оборони, тому, можливо, є зміст планувати так операцію, щоб його обійти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини