Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт прогнозує збільшення втрат української армії
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт прогнозує збільшення втрат української армії

Кількість жертв на фронті з боку України може різко зрости після початку контрнаступу, вважає британський військовий експерт.

3 травня 2023, 13:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Від початку повномасштабного вторгнення українські військові за даними Генштабу змогли ліквідувати майже 200 тисяч російських окупантів. Втрати українських сил не розголошуються, однак з контрнаступом їх кількість може вирости. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Військовий експерт прогнозує збільшення втрат української армії

Україна готується до контрнаступу. Фото з відкритих джерел

Білий дім нещодавно оприлюднив втрати російських сил на сході України за останні п’ять місяців. За оцінкою американської розвідки Росія зазнала втрат у 100 тис. осіб. У статистиці враховано 20 тис. загиблих та ще 80 тис. поранених.

Окрім цього, наприкінці лютого злитті дані розвідки США розкрили загальну кількість втрат особового складу російської армії. Згідно з цими матеріалами – це понад 42 тис. російських солдатів. В документах також йшлося і про втрати України, які оцінили у 17 тис. українських солдатів.

Однак експерти вказують, що з початком контрнаступу кількість смертей українських воїнів може зрости.

"Коли ви атакуєте, ви, як правило, зазнаєте більше втрат", — говорить науковий співробітник Інституту досліджень зовнішньої політики Роб Лі та додає, що українським військам доведеться прорвати позиції російської оборони.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг найсильніших армій Європи. Україна одна з лідерів європейського континенту.

Також "Коментарі" писали, що російські пропагандисти отримали методички в який вказано як реагувати на наслідки контрнаступу України. Кремль підготував два сценарії: в одному росіяни зазнають поразки, тоді як в іншому стримують українські сили та західну техніку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини