Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовий експерт пояснив, чому росіяни активізувались у Вугледарі і як з цим пов'язаний Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовий експерт пояснив, чому росіяни активізувались у Вугледарі і як з цим пов'язаний Крим

Вугледар потрібен росіянам, щоб отримати стабільний суходільний коридор в Крим, про це в інтерв’ю «Громадському радіо» розповів військовий експерт Олексій Гетьман, пишуть «Коментарі»

2 лютого 2024, 19:47
Поділіться публікацією:

Росіяни активізувалися напрямку Вугледара, що в Донецькій області. За словами військового експерта Олексія Гетьмана, це місто — південний фланг нашого східного фронту.

Військовий експерт пояснив, чому росіяни активізувались у Вугледарі і як з цим пов'язаний Крим

Росіянам потрібні перемоги перед виборами Путіна

Експерт розповів, що у росіян було два найбільших угрупування — на Куп’янсько-Лиманському напрямку і на Вугледарському. Майже рік тому, коли вони атакували Бахмут, то планували прорвати там оборону і рухатись до Вугледара на південь і до Куп’янська та Лимана на північ, і таким чином оточити велику кількість наших військ.

"Взяття цього міста є для них дуже важливим, це забезпечить недоторканність суходільного коридору, що веде від Росії до Криму, через Вугледар, Токмак, цією залізницею до Джанкою",
— пояснює Гетьман.

Експерт вважає, що росіяни будуть особливо активно намагатися досягнути успіхів бодай на якійсь ділянці фронту, щоби диктатор Володимир Путін отримав хоч якусь перемогу під свої вибори.

"За великим рахунком, будь-який напрямок для них зараз важливий, тому що вони вже у фазі передвиборчої кампанії перед так званими президентськими виборами. Тому їм потрібні хоч якісь перемоги на фронті, і вони шукають, де їх можна досягнути. Атакують і на Куп’янську, і на Мар’їнці, і на Бахмуті, зараз — на Вугледарі",
— розповідає Гетьман.

Окрім того, експерт прокоментував можливість окупантів почати новий наступ на Київ. За його словами, таке можливо тільки теоретично.

"Поки що на нашому північному кордоні, біля Сумщини, Чернігівщини та Київщини, немає такого угрупування росіян, яке було б здатне робити якісь наступальні дії. За різними оцінками, там може перебувати до 20 тис. людей, хоча є й інформація про 5-7 тис. Ці підрозділи можуть готувати полігони чи наметові містечка для військових, які туди можуть заїхати, щоб перейти до наступальних дій",
— розповідає Гетьман.

За його словами, щоб перемістити туди велику кількість військ, ворогу потрібно два-три тижні. Тому в разі початку таких дій, наступ можна очікувати приблизно через місяць, додав експерт.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що останнім часом росіяни стягують великі резерви у напрямок Вугледара, перекидаючи їх з Запорізької або Херсонської областей, частково з території Росії. Ворог переміщує військову техніку полями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини