Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військовим частинам на Сході хотіли доставити тонни зіпсутих овочів та фруктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовим частинам на Сході хотіли доставити тонни зіпсутих овочів та фруктів

Міноборони запобігло постачанню понад 362 тонн неякісних продуктів. Компанія-постачальник намагалася приховати намір нагодувати військових гниллю, повідомляють у Міністерстві оборони, пишуть «Коментарі»

31 січня 2024, 18:03
Поділіться публікацією:

Міноборони продовжує блокувати постачання неякісної продукції у військо. Зокрема, до однієї з військових частин на Сході країни компанія-переможець намагалася поставити неякісну продукцію, повідомили в прес-службі Міноборони.

Військовим частинам на Сході хотіли доставити тонни зіпсутих овочів та фруктів

Постачальник намагався приховати неякісні продукти

Там відзначили, що постачальник намагався під виглядом великої партії приховати зіпсований товар – капусту, моркву, цибулю та мандарини.

"Такий товар не прийматимуть. Компанія повинна замінити його якнайшвидше або відшкодувати вартість. Наголошую, наші військові мають харчуватися якісними продуктами, а постачання повинно бути своєчасним"
, – зазначив заступник голови Міноборони Віталій Половенко.

Він нагадав, що в Міноборони працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів. За всіма зафіксованими порушеннями складуть відповідні акти. Лише протягом січня міністерство запобігло постачанню понад 362 тонни неякісних партій продуктів. Всім недобросовісним постачальникам виставлені штрафні санкції

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали, що минулого року Міноборони закуповувало продукти в рази дорожче, ніж ГУР.

Також "Коментарі" писали, що в Міноборони ініціювали відмову від стандартів НАТО у сфері харчування української армії.  Перехід на харчування ЗСУ за стандартами Альянсу тривав в Україні понад три роки і був успішно завершений в 2020 році. В результаті реформи військові почали харчуватися за Каталогом (налічує більше, як 400 видів продуктів), а їжу для них стали готувати військові кухарі. Це дозволило МОУ відмовитися від аутсорсерів-посередників та переплат за їх послуги. Попри успішність реформи, досягнення більш якісного та збалансованого харчування армії, наразі МОУ розпочало процес виключення з Каталогу низки  видів продуктів. У подальшому Державний оператор тилу МОУ збирається скоротити каталог вдесятеро, залишивши із 400 тільки 30-35 позицій продуктів. І їх для ЗСУ Міноборони, нібито, хоче закуповувати кожен окремо.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

31 січня 2024, 18:16

Де юдейці такі компанії набирають? Як стається, що ніхто з їх умовами відкатів, ніхто з порядних не хоче працювати? Все оточення корумпованого Фюрера таке злодійське! Саме за повернення у таке смерди і віддають життя, поки ціна для Путина зростає.


Новини