Головна Новини Суспільство події Попри домовленості з міністром оборони США, Умєров скасовує стандарти НАТО у сфері харчування ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Попри домовленості з міністром оборони США, Умєров скасовує стандарти НАТО у сфері харчування ЗСУ

Перехід на харчування ЗСУ за стандартами Альянсу тривав в Україні понад три роки і був успішно завершений в 2020 році

30 листопада 2023, 11:35
Поділіться публікацією:

Протягом жовтня-листопада 2023 року в Міністерстві оборони та Збройних Силах України було запроваджено ще чотири стандарти НАТО, інформували в МОУ за підсумками зустрічі Міністра оборони Рустема Умєрова з Міністром оборони США Ллойдом Остіном. Як вказує оборонне відомство, мова про "освіту та підготовку з проведення операцій в урбанізованому середовищі", "тактику, методи та процедури повітрянодесантних операцій НАТО", "проведення сухопутних тактичних дій" та про "повітряні і космічні операції".

Попри домовленості з міністром оборони США, Умєров скасовує стандарти НАТО у сфері харчування ЗСУ

Рустем Умеров та Ллойд Остін. Фото з відкритих джерел

Наразі в Міноборони та ЗСУ запроваджено 280 стандартів НАТО зі 1135, запевнили в МОУ. А міністр в черговий раз наголосив на відданості України стандартам Альянсу.

"Україна обрала свій шлях: стати членом Альянсу. Тому НАТОфікація – один з головних пріоритетів Міністерства оборони України", – сказав Рустем Умєров американському колезі.

Водночас міністр оборони України не прокоментував ініційовану МОУ відмову від стандартів НАТО у сфері харчування української армії.  Перехід на харчування ЗСУ за стандартами Альянсу тривав в Україні понад три роки і був успішно завершений в 2020 році. В результаті реформи військові почали харчуватися за Каталогом (налічує більше, як 400 видів продуктів), а їжу для них стали готувати військові кухарі. Це дозволило МОУ відмовитися від аутсорсерів-посередників та переплат за їх послуги.

Попри успішність реформи, досягнення більш якісного та збалансованого харчування армії, наразі МОУ розпочало процес виключення з Каталогу низки  видів продуктів. У подальшому Державний оператор тилу МОУ збирається скоротити каталог вдесятеро, залишивши із 400 тільки 30-35 позицій продуктів. І їх для ЗСУ Міноборони, нібито, хоче закуповувати кожен окремо. Аналогічна система закупівель існувала в Україні до 2015 року.

Попри домовленості з міністром оборони США, Умєров скасовує стандарти НАТО у сфері харчування ЗСУ - фото 2

Державний оператор тилу Міноборони відмову від НАТівської каталожної системи харчування армії обґрунтовує необхідністю економії коштів. З раціону українського солдата в такому разі виключать низку овочів, фруктів, ягід, молочних продуктів, видів риб, м'яса тощо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини