Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Зараз армія, як і у 2014 році веде війну власним коштом

4 липня 2024, 17:54 comments2102
Поділіться публікацією:

Військовий Ігор Луценко повідомив, що з весни цього року спостерігає у найбільших містах чудові новенькі пікапи у поліції. Натомість, каже він, немає жодної інформації про те, щоб Міноборони закупило пікапи для армії, де це є машина номер один за затребуваністю. При цьому військовий підкреслив, що солдати їздять на волонтерських корчах.

Військові змушені купувати за власні кошти те, що зараз без проблем отримує поліція

Поліція

"Я не проти того, щоб поліція була гарно забезпечена, але виникає питання, чому нині не забезпечена настільки очевидним засобом армія?" — не розуміє Луценко

Він розповідає, що у його  підрозділі, зовсім не маленькому, і з уже підтвердженими успішними операціями, нуль машин від держави.

"Працюємо особистим/волонтерським, 50 на 50. З відповідними наслідками — дизель отримати на не-державну машину ще той квест. Війна за свій рахунок, до якої ми так звикли з 14-го", — заявив військовий.

Луценко нагадав, що у березні Міноборони оголосило тендер на 150+ пікапів для ЗСУ. За його інформацією, за цим тендером закупки планують у 2025 році.

"Я в таких випадках не дивуюся бездіяльності та некомпетентності держапарату. Але мене щиро дивує пасивність суспільства, котре практично без емоцій на це дивиться. І ще, яка буде мотивація іти служити в армію, коли держава демонструє такі пріоритети у забезпеченні?" — запитує Луценко.

Згодом він уточнив, про те, що говорять, що влітку 2024 року від Міноборони буде перша поставка пікапів, 150 штук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що зараз військовим на фронті особливо складно, окупанти пішли у наступ. Зокрема, є загроза того, що Сили оборони можуть відійти від Часового Яру. Окрім того, нібито складана ситуація склалася і на Вугледарському напрямку, де окупанти близькі до того, щоб захопити дорогу життя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини