Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові РФ воюють зброєю своїх дідів
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові РФ воюють зброєю своїх дідів

Росіяни відправили на фронт музейний експонат часів Другої світової.

12 жовтня 2022, 23:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На тимчасово окупованій Луганській області військові ЗСУ помітили гаубицю Д-1, яка випускалась в період з 1943 по 1949 рік. Фото з відповідним музейним експонатом оприлюднив у Facebook військовий оглядач Олександр Коваленко.

Військові РФ воюють зброєю своїх дідів

Д-1 у Музеї на Сапун-горі, Севастополь. Фото з відкритих джерел

Російська Федерація почала використовувати старе озброєння у війні проти України. Невідомо чи це сталось в наслідок значного зменшення кількості озброєння в РФ, чи через велику кількість мобілізованих росіян.

За повідомленням Олександра Коваленка росіяни використовують гаубицю Д-1 з калібром у 152 мм. Військовий оглядач іронічно відгукується про таку зброю і росіян.

"Друга армія в світі тепер насправді воює як діди", — пише іронічно Коваленко.

Військовий аналітик опублікував на своїй сторінці відповідне фото транспортації гаубиці Д-1 в Луганській області. 

Гаубиця Д-1 – це зброя, яка почала виготовлятись в СРСР у 1943 році, серійне виробництво припинилось в 1949. У другій половині ХХ століття 152-мм гаубиця брала участь практично у всіх великих військових конфліктах, включно і з Другою світовою війною. Загалом за весь період виробництва було створено 2827 таких гаубиць.

Значна частина гаубиць перетворилась на музейні експонати, але в кількох країнах ці раритети досі стоять на озброєні. Гаубиця Д-1 є в збройних силах Китаю, Афганістану, Сирії, Куби, Албанії, Іраку, Угорщини, Мозамбіку та інших країн.

Як музейні експонати гаубицю Д-1 можна побачити у в київському Національному музеї історії України у Другій світовій війні та в музеях Севастополя в тимчасово окупованому Криму, окрім того, такі гаубиці бути розміщені в музеях Білорусі та Росії,

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни використали ще один музейний експонат — це танк, який вироблявся 60 років тому.

Також "Коментарі" писали про те, що країни Балтії вирішили купити потужну зброю проти російської агресії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини