Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові РФ сперечаються за вплив ще до передбачуваних успіхів на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові РФ сперечаються за вплив ще до передбачуваних успіхів на фронті

Аналітики ISW повідомляють, що в РФ вже почалися дискусії, хто відповідальний за успіхи в районі Мар'їнки

3 червня 2023, 07:35 comments4118
Поділіться публікацією:

У російському інформаційному просторі акцент з дебатів про розподіл відповідальності за невеликі тактичні успіхи в районі Бахмута зміщується на наступальну операцію із захоплення Мар'їнки, йдеться у звіті Інституту вивчення війни. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Військові РФ сперечаються за вплив ще до передбачуваних успіхів на фронті

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики відзначають, що один відомий провоєнний блогер, пов'язаний з "Вагнером", заявив, що підрозділи 150-ї та 20-ї мотострілкових дивізій (8-ї загальновійськової армії Південного військового округу) та "ДНР" несуть головну відповідальність за успіхи навколо Мар'їнки. . За його словами, 100-а бригада "ДНР", батальйон "Спарта", а також оперативно-тактичні групи "Каскад" і "Русич" також заслуговують на відповідальність за досягнення навколо Мар'їнки.

Зазначається, що дискусії щодо Мар'їнки співпадають із повідомленнями про прибуття чеченських сил, які візьмуть на себе відповідальність за Донецький фронт та завершать захоплення Мар'їнки та інших населених пунктів у цьому районі.

Ці дискусії, ймовірно, спрямовані на те, щоб підірвати здатність Кадирова використовувати будь-які подальші тактичні досягнення для підвищення свого статусу та відновлення своїх воєнізованих формувань як основну нерегулярну наступальну силу після того, як сили "Вагнера" зазнали поразки і були відведені з лінії фронту.

Багато нерегулярних формувань, насамперед сили "ДНР", служили на Донецькому фронті і можуть бути обурені спробою Кадирова взяти на себе відповідальність за будь-який успіх після місяців виснажливих наступальних операцій.

Дискусії навколо Мар'їнки також збігаються за часом зі скоординованим нападом чеченських командирів на спонсора "Вагнера" Євгена Пригожина, що викликало суперечки між чеченськими та "вагнерівськими" командирами про те, чиї сили були успішнішими в боях в Україні. Пригожин постійно наголошував на відповідальності "Вагнера" за тактичні успіхи в Бахмуті.

Інші нерегулярні сили, можливо, намагаються повторити цю інформаційну кампанію щодо Мар'їнки та інших міст України, ймовірно, конкуруючи між собою за прихильність Кремля.

Захоплення Бахмута, незважаючи на те, що він не дав жодних оперативних переваг, дозволило Кремлю уявити російській громадськості хоча б тимчасово російську перемогу.

Захоплення Мар'їнки, населеного пункту з довоєнним населенням 10 000 осіб, яке не має жодного тактичного чи оперативного значення, ймовірно, принесе Кремлю максимум незначної інформаційної вигоди.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що каже новий виток протистояння Пригожина та Кадирова – чого це може призвести.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини