Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові постачання Україні під загрозою зриву: що робить Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові постачання Україні під загрозою зриву: що робить Росія

За інформацією NYT, Росія веде в Європі масштабну кампанію для зриву військових постачань Україні

27 травня 2024, 07:35 comments3900
Поділіться публікацією:

Путінський режим добре розуміє, що посилення поставок західної зброї роблять українську армію значно сильнішою. Саме тому спецслужби країни-агресора проводять диверсійні операції у Європі. Вони спрямовані на підрив постачання військової допомоги Україні. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє The New York Times.

Військові постачання Україні під загрозою зриву: що робить Росія

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що представники розвідки США та їхні союзники відслідковують збільшення кількості диверсійних операцій низького рівня в Європі, які, на їхню думку, є частиною російської кампанії з підриву зусиль для військової підтримки України.

Серед таких операцій видання наводить, зокрема, підпали складу в Англії, лакофарбового заводу у Польщі, житлових будинків у Латвії, а також магазину Ikea у Литві.

До того ж відомо про арешт російських агентів за звинуваченням у підготовці нападів на американські військові бази.

Незважаючи на те, що ці дії можуть здатися випадковими, американські та європейські чиновники, які відповідають за питання безпеки, зазначають, що вони є частиною узгоджених зусиль Росії, спрямованих на уповільнення передачі зброї Києву та створення видимості зростання опозиції до підтримки України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує істерично бити по цивільній інфраструктурі в Україні (чергова трагедія сталася в Харкові), лякати застосуванням ядерної зброї, вимагати переговорів про припинення війни на своїх умовах, погрожуючи, що інакше захопить нові українські території. Чи готові США та їхні демократичні союзники дати справжню відсіч агресивним автократіям? Чого в цьому плані очікувати в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nytimes.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини