Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові показали потужний контрнаступ на надважливому напрямку (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові показали потужний контрнаступ на надважливому напрямку (ВІДЕО)

ЗСУ знищують окупантів на Вугледарському напрямку

26 червня 2023, 22:25
Поділіться публікацією:








Вугледарський напрямок  є важливим для українського контрнаступу. Адже місто — великий транспортний вузол,  за ним відкривається  напрямок на Маріуполь.

Військові показали потужний контрнаступ на надважливому напрямку (ВІДЕО)

ЗСУ знищують окупантів на Вугледарському напрямку (ілюстративне фото з відкритих джерел)

Представники  проєкту "Український Свідок" оприлюднили відео, як українські  військові  відпрацьовують позиції  загарбників, обидві сторони розділяє відстань приблизно в  один кілометр.

Як  можна побачити  на відзнятому відео,  українські артилеристи  мають на озброєнні причіпну гаубицю Д-30 калібру 122-мм. Ця установка  створена в СРСР ще в кінці 1950-их років. Зазначена  гаубиця – одна  з наймасовіших артсистем післявоєнного періоду — може завдавати масовані удари  по будівлях, піхотинцях та  присутній техніці ворога на відстань  до 14 км.

Українські піхотинці  можуть  розраховувати  на допомогу артилеристів  в будь-який момент доби. Фронтові гармаші розповіли, що недавно  знешкодили російську РСЗВ “Град” і влучним попаданням  вцілили в російський  командно-спостережний пункт, знищивши його.

За якихось кілька хвилин після українського обстрілу, загарбники почали  обстрілювати зі своїх позицій, але, на щастя, ні в кого не  влучили.  

“Коли починається обстріл, який загрожує нашому життю, то ми звертаємось по допомогу до артилерії”, -  розповів  військовий Андрій.

Ще українські  піхотинці продемонстрували вітчизняне ноу-хау — дистанційну турель. Її розробник — одна з львівських IT-компаній. Українська  установка, в порівнянні із звичайною, —  є більш безпечною,  тому що  кулеметник, роблячи  постріли по ворогу,  перебуває в  бліндажі та веде  звідти спостереження.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що стало відомо, яка країна розпочала навчання українських пілотів на F-16




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини