Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові НАТО в Україні. Коли вони прибудуть і чи врятують країну від подальшої війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові НАТО в Україні. Коли вони прибудуть і чи врятують країну від подальшої війни

Військові НАТО в Україну прибуть лише тоді, коли Україна стане членом НАТО, заявив в інтерв’ю "Главреду" генерал-майор запасу Віктор Ягун. Проте, за його словами, в країну можуть прибути війська окремих країн, які входять в Альянс

1 квітня 2024, 17:29
Поділіться публікацією:

Не варто себе тішити ілюзією про те, що в Україну прибудуть військові НАТО, відзначив Віктор Ягун. За його словами, військові НАТО можуть прибути в Україну лише тоді, коли Україна стане членом Альянсу.

Військові НАТО в Україні. Коли вони прибудуть і чи врятують країну від подальшої війни

Війська НАТО

Втім, як вважає генерал-майор, в Україну на підставі двосторонніх домовленостей можуть прибути військові тих країн, які входять в НАТО. Наприклад, за його словами, це можуть бути військові із Франції, Польщі, Швеції, Британії чи країн Балтії.

"У найближчий період ми можемо побачити в Україні представників окремих підрозділів",
— відзначив експерт.

Проте, за його словами, не варто очікувати на те, що ці військові підуть у бій з окупантами разом із Силами оборони. Ягун вважає, що іноземні військові найймовірніше візьмуть на себе охоронні функції в тилу. Наприклад, як варіант, будуть охороняти кордон із Білоруссю.

При цьому, додав експерт, не варто очікувати, що в Україну прибуде дуже багато іноземних військових. За його словами, армія змінилася і зараз ніхто не воює кількістю і не тримає своїх солдатів в окопах. Як підкреслив генерал, на Заході ведуть війни із допомогою технологій. Наприклад, каже він, у рази безпечніше розірвати касетний боєприпас десь у повітрі, накрити територію в кілька футбольних полів і забезпечити собі спокійне життя на кілька днів наперед.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що минулого року в українців були завищені очікування із приводу війни. Тоді вони очікували, що Захід дасть Україні всю необхідну зброю і вона зможе перемогти Росію. Тепер же українці мають такі самі завищені очікування із приводу прибуття військ країн НАТО в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 квітня 2024, 17:06

Паразитуючи на чужому вже губу розкатали, що за них хтось буде воювати?


Новини