Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли в Україні завершиться війна. Що відіграє ключову роль у її припиненні
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли в Україні завершиться війна. Що відіграє ключову роль у її припиненні

Війна в Україні точно не завершиться протягом найближчих півроку, і можливо, рік, про це повідомив у Фейсбуці Володимир Фесенко. При цьому він вважає, що навколо цієї теми багато конспірологічних теорій, які не маю нічого спільного з реальністю

1 квітня 2024, 13:47 comments6623
Поділіться публікацією:

Найпопулярнішим питанням, відповідь на яке очікує кожен українець є питання про те, коли ж у країні завершиться війна, і яким способом можна досягти її припинення, каже Володимир Фесенко.

Коли в Україні завершиться війна. Що відіграє ключову роль у її припиненні

Володимир Фесенко

За його словами, ще буквально минулого року у багатьох були завищені очікування щодо завершення війни. Переважала думка, що ще трохи, Захід дасть Україні всю необхідну зброю, і Україна переможе на полі бою. Наразі, зазначає експерт, таких очікувань набагато менше.

Але, додає він, з'явилися завищені очікування щодо того, що в Україну прийдуть війська НАТО, які допоможуть перемогти Росію. При цьому Фесенко нагадав, що президент США Джо Байден заявляв про те, що американські військові не братимуть участі у війні в Україні. При цьому ідея президента Франції Еммануеля Макрона поки не зібрала велику кількість прихильників.

"Головним фактором стримування НАТО від прямої участі у війні проти Росії є ризик ядерної війни. Цей же ризик поки що стримує і Путіна від удару по сусідніх країнах Заходу",
— зазначив експерт.

Водночас, за його словами, є ще одна крайність – це сподівання, що Росія ось-ось переможе Україну. Деякі західні ЗМІ стверджують, що нібито війна в Україні буде заморожена, ймовірно, після переговорів на умовах Росії.

При цьому, додає експерт, тема переговорів також неоднозначно та з різними крайнощами сприймається у суспільстві. Одні вважають, що треба йти на переговори з РФ на будь-яких умовах, головне, щоб настав світ. Вони видають бажане за дійсно, коли бачать якісь "натяки" на такий сценарій у заяви кремлівського диктатора Володимира Путіна чи канцлера Німеччини Олафа Шольца.

У той же час, інша група впевнена, що з Росією взагалі не можна вести переговорів. При цьому вона вкрай насторожено сприймає проведення "саміту миру" у Швейцарії, на якому без участі РФ просто маємо обговорити формулу світу президента Володимира Зеленського.

"Звідси дуже проста відповідь на питання про те, коли завершиться війна: ніхто і ніде (ні в Москві, ні в Києві, ні у Вашингтоні, Берліні чи Парижі) не знає, коли завершиться війна. На даний момент я не бачу жодних реальних передумов (ні військових, ні політичних) для завершення війни протягом найближчих півроку, з високою ймовірністю і до кінця року"
, — заявив Фесенко.

За його словами, війна може тривати ще на кілька років, а її масштаби можуть вийти за межі України. При цьому, додає політолог, паралельно можуть ініціюватися і мирні переговори, які, однак, далеко не одразу призведуть до завершення війни.

Фесенко вважає, що вирішальним чинником завершення війни буде перебіг та результати військових дій, а також ресурсне забезпечення воюючих сторін. Крім цього, додав експерт, на умови і саму можливість завершення війни також впливатиме розвиток соціально-політичної та економічної ситуації в Росії, Україні, США та ЄС та спільна міжнародна ситуація. Від поєднання цих факторів залежатимуть і умови завершення війни, і те, коли саме вона може завершитись, підсумував Фесенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у РФ готуються створити нове ударне формування для ведення війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

1 квітня 2024, 14:04

Давайте не гадати, а почекати приходу до влади республіканців і Трампа тоді все кардинально зміниться.


Новини