Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові країн НАТО можуть з'явитися в Україні: прем'єр Словаччини зробив інтригуючу заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові країн НАТО можуть з'явитися в Україні: прем'єр Словаччини зробив інтригуючу заяву

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що деякі країни НАТО обговорюють відправку своїх військ до України

26 лютого 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

Декілька країн-членів НАТО та Євросоюзу обговорюють можливість відправлення своїх військових до України на основі двосторонніх угод. Як передає портал "Коментарі", про це заявив скандальний прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо за підсумками зустрічі з коаліцією перед самітом європейських лідерів у Парижі щодо підтримки України, пише "Pravda".

Військові країн НАТО можуть з'явитися в Україні: прем'єр Словаччини зробив інтригуючу заяву

Військові НАТО. Фото з відкритих джерел

Прем'єр наголосив, що Словаччина не піде на такий крок, але поважатиме рішення країн, які погодяться ввести війська до України.

Також Словаччина не надаватиме Україні військової допомоги, оскільки "конфлікт не має військового рішення", заявив словацький прем'єр. Він зазначив, що його країна зосередиться на громадянській та нелетальній допомозі, а також продовжить допомагати Україні у розмінуванні.

Зазначимо, сьогодні президент Франції Еммануель Макрон запросив іноземних лідерів у Парижі, щоб обговорити посилення співробітництва на підтримку Києва.

"Через два роки після початку вторгнення в Україну ця робоча зустріч дасть змогу вивчити шляхи посилення співпраці між партнерами на підтримку України", – заявили в Єлисейському палаці.

Читайте також на порталі "Коментарі" — під час другої річниці широкомасштабного російського вторгнення Україна підписала гарантії з безпеки ще з двома союзниками – Італією та Канадою. Таким чином, кількість відповідних домовленостей досягла шести (раніше було підписано з Великобританією, Німеччиною, Францією та Данією). Президент України Володимир Зеленський потужно звернувся цього дня до лідерів країн G7, закликаючи бути рішучими провідних демократій світу. Ми отримали чіткі сигнали, що згодом буде і в ЄС, і в НАТО – питання не в "якщо", а в "коли". Експерти розповіли порталу "Коментарі", які висновки з російсько-української війни можна зробити на даний момент, а також чого очікувати надалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини