Головна Новини Суспільство Війна з Росією Військові де-факто перебувають в оточенні з трьох сторін: де скалася загрозлива ситуація
commentss НОВИНИ Всі новини

Військові де-факто перебувають в оточенні з трьох сторін: де скалася загрозлива ситуація

Ситуація перебуває в динаміці і є непростою, сказав в ефірі Еспресо військовий експерт Владислав Селезньов

16 липня 2024, 17:52 comments6644
Поділіться публікацією:

Росіяни вже стикаються з нестачею ресурсів на фронті, заявив полковник ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов

Військові де-факто перебувають в оточенні з трьох сторін: де скалася загрозлива ситуація

Війна в Україні

При цьому він підкреслив, що активізація ворога в напрямку населених пунктів Шуми та Нью-Йорк є досить загрозливою тенденцією.

"Якщо ворог і просувається на 100-300 метрів на добу, але очевидно, що у такий спосіб він намагається сформувати кліщі для створення котла для українських оборонців, які діють на цій ділянці фронту", — відзначив експерт.

Проте, як каже Селезньов, Генштаб України чітко відстежує всі дії ворожої армії і вживає відповідних заходів протидії, адже фланги противника завжди є його слабким місцем.

Військовий експерт підкреслив, що росіяни відчувають брак ресурсів. При цьому він додав, що ворог, який не досягає поставлених цілей, може не встигнути вчасно відреагувати на контрдії Сил оборони України.

"Ситуація перебуває в динаміці і є непростою. Очевидно, що Генштаб України реагуватиме на ризики, що створюються для наших оборонців, які де-факто перебувають в оточенні з трьох сторін. Які рішення ухвалюватимуться — складно поки що прогнозувати", — заявив експерт.

На його думку, потрібно тримати визначені рубежі та позиції, допоки це не стане критично загрозливим для українських військових. Після цього, каже Селезньов, є сенс проводити маневрову оборону, тому що ключова місія українського війська — це системне знищення ворожої живої сили, бронетехніки та зброї.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що на думку українських військових, ворог готує масштабний котел для Сил оборони, який може кардинально все змінити.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини