Головна Новини Суспільство Війна з Росією Напад групи «Вагнера» на Польщу: експерти пояснили, чи є загрози
commentss НОВИНИ Всі новини

Напад групи «Вагнера» на Польщу: експерти пояснили, чи є загрози

Авторитетні військові експерти пояснили, які небезпеки створює група "Вагнера" для Польщі, Литви та України.

17 серпня 2023, 22:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Колишній командувач армією США в Європі Бен Ходжес вважає, що вагнерівці будуть "розчавлені", якщо спробують напасти на Польщу. Подібну позицію займає Джордж Баррос з Інституту вивчення війни (ISW). Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Newsweek.

Напад групи «Вагнера» на Польщу: експерти пояснили, чи є загрози

Військові експерти вважають, що вагнерівці в Білорусі не є загрозою

Після невдалої спроби засновника групи "Вагнера" Євгена Пригожина здійснити похід на Москву, його найманці опинились у Білорусі. Олександр Лукашенко кілька разів натякав, що вагнерівці можуть бути зацікавлені в нападі на Польщу.

"ПВК "Вагнер" в Білорусі була би розчавлені польськими військами, якби вони дійсно спробували перетнути кордон", — говорить генерал Бен Ходжес.

Військові експерти на Заході подіялють позицію Ходжеса, зокрема це стосується аналітика Джорджа Барроса з Інституту вивчення війни.

"Міністерство оборони Росії вимагало від групи "Вагнера" передати все своє важке озброєння, і все, що ми спостерігали, вказує на те, що вони це зробили", — розповів Баррос та додав, що "немає доказів того, що вони мають артилерію, бойові машини піхоти, основні бойові танки, або будь-яка інша зброя, яке їм знадобиться для того, щоб здійснити серйозний наступ на військових сусідньої держави".

Джордж Баррос вказує, що ізольовані вагнерівці чисельністю близько 4 тис. осіб не становлять серйозної загрози для Польщі, Литви чи України.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Британська розвідка вказала, хто фінансує ПВК "Вагнер" після бунту Пригожина.

Також "Коментарі" писали про американського адмірала, який заявив, що НАТО може розпочати війну проти Росії у Чорному морі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини