Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війська РФ пішли у відмовну: Гуменюк розповіла, що сталося з окупантами на півдні
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська РФ пішли у відмовну: Гуменюк розповіла, що сталося з окупантами на півдні

Наталія Гуменюк розповіла, що війська РФ відмовляються штурмувати український плацдарм на півдні

5 лютого 2024, 15:25 comments4150
Поділіться публікацією:

Російські війська зазнають труднощів із плануванням операцій, пов'язаних зі штурмом українського плацдарму на лівому березі Херсонської області. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

Війська РФ пішли у відмовну: Гуменюк розповіла, що сталося з окупантами на півдні

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Ворог не припиняє там штурмувати і хоча б на одну атаку на добу намагається наскрести особового складу, який часто відмовляється йти в штурми. Але були дні, коли наші позиції переживали до півтора десятка атак на добу. І це говорить про те, що у ворога справді є складнощі з плануванням цих операцій, але є і одне завдання – обов'язково продовжувати тероризувати позиції та намагатися вибити нас з лівого берега", – поінформувала Гуменюк.

Крім того, за словами Наталії Гуменюк, нині погана погода допомагає Силам оборони вести контрбатарейну боротьбу.

Речник додала, робота дуже складна і з нашого боку контрбатарейно підтримують наших хлопців із правого берега. Разом з тим, ворог намагається максимально тиснути всіма видами озброєння, що є у нього. У тому числі й не лише на наші військові позиції на лівому березі, а й на мирне населення на правому", – резюмувала Гуменюк.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому лютий критично важливий місяць для України: які очікування від рішення Лютий розпочався для України з приємних новин від ЄС, який ухвалив рішення про виділення нам протягом чотирьох років 50 млрд євро. На жаль, пробуксування і цього рішення (якого могло бути ухвалено ще в середині грудня), і допомоги з боку США (через ігри трампістського крила республіканців) вже призвели до того, що на фронті українські воїни відчувають дефіцит боєприпасів. Тоді як російська окупаційна армія продовжує активну наступальну дію. На Заході начебто розуміють важливість підтримки України, адже у разі нашої поразки – і Росія піде далі, й інші диктаторські режими розпочнуть нові агресії. Але від розуміння до дій – довгий шлях. А нам підтримка потрібна тут і зараз. Експерти поділилися з порталом "Коментарі" очікуваннями від лютого у ракурсі російсько-української війни та всього, що відбувається навколо неї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини