Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війська НАТО в Україні. У європейських столицях розповіли, чи готові направити солдат на війну з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська НАТО в Україні. У європейських столицях розповіли, чи готові направити солдат на війну з РФ

Президент Франції Еммануель Макрон не виключив можливість того, що західні війська можуть бути відправлені в Україну. Разом з тим, як уже повідомили в Польщі та Швеції, їх країни цього робити не будуть, передає портал «Коментарі»

27 лютого 2024, 12:38
Поділіться публікацією:

Еммануель Макрон після переговорів із союзниками в Парижі припустив, що у майбутньому західні війська можуть бути направлені в Україну. Проте додав, що зараз консенсусу у цьому питанні немає. Разом з тим, за його словами, у Франції ще не має "стратегічної визначеності" із цього питання.

Війська НАТО в Україні. У європейських столицях розповіли, чи готові направити солдат на війну з РФ

Війська НАТО

При цьому очільник уряду Швеції Ульф Крістеррсон уже заявив, що для його країни питання відправлення військових в Україну є неактуальним на цей момент.

Окрім того, виключили допомогу військами і в Польщі. Зокрема, заступник польського міністра національної оборони Цезарій Томчик заявив, що його країна не розглядає ідею відправлення своїх військових в Україну. 

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що декілька країн, які є членами НАТО та ЄС обговорили можливість відправки своїх військ в Україну. За словами Фіцо Словаччина не відправить своїх військових на війну в Україну. За словами словацького лідера, він не може сказати мету та завдання військових, які вони б могли виконувати в Україні.

Окрім того, відхилив можливість направлення своїх військ в Україну і президент Чехії Петер Павле. Він підкреслив, що його країна "безумовно" не буде цього робити.

Також Президент Чехії Петр Павел заявив, що війна в Україні не закінчиться швидко. За його словами, після переобрання Володимира Путіна знову президентом Росії, Кремль буде намагатись й надалі окупувати українські території. Петр Павел додав, що ймовірно загальна втома від війни призведе до початку мирних переговорів між країнами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини