Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Чехії Петр Павел дав прогноз щодо війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Чехії Петр Павел дав прогноз щодо війни в Україні

Петр Павел вважає, що втома від війни в Україні змусить обидві країни розпочати переговорний процес.

26 лютого 2024, 14:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Чехії Петр Павел заявив, що війна в Україні не закінчиться швидко. За його словами, після переобрання Володимира Путіна знову президентом Росії, Кремль буде намагатись й надалі окупувати українські території.

Президент Чехії Петр Павел дав прогноз щодо війни в Україні

Президент Чехії Петр Павел. Фото з відкритих джерел

Петр Павел під час надання дозволу 20 громадянам Чехії воювати на боці України дав прогноз щодо закінчення війни в Україні.

"Конфлікт в Україні не закінчиться швидко, оскільки ні Росія, ні Україна не здатні досягти поставленої мети. Логічно, що Україна прагне відновити повний контроль над своєю територією у міжнародно визнаних кордонах, що, в принципі, має бути підтримано", — сказав Петр Павел.

Разом з тим чеський президент зазначив, що після перемоги на виборах в Росії Володимир Путін продовжить намагатись реалізувати свої цілі, хоча б частково. За словами Павела, одна з таких цілей — встановлення контролю над окупованими територіями України, особливу увагу приділяючи Донбасу. 

Петр Павел додав, що ймовірно загальна втома від війни призведе до початку мирних переговорів між країнами.

Також президент Чехії зазначив, що Росія ослаблена війною в Україні та не поширить свою військову агресію на інші країни. Однак, якщо Україна програє війну, то Павел не виключив, що Кремль може розпочати нову війну.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Петр Павел надав 132 дозволи громадянам Чехії воювати в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Білорусі Олександр Лукашенко зробив нову заяву про мирні переговори щодо закінчення війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про очільницю МЗС Німеччини Анналену Бербок, яка розповіла, що на початку вторгнення Росії, Україна була готова піти на деякі поступки у мирних переговорах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

26 лютого 2024, 17:42

teodor, так и есть. Причем, так с обеих сторон

teodor

26 лютого 2024, 15:10

Зачем путину разрушенные территории ,где когда то жили люди.Своих не благоустроенных территорий хватает.Людям прежде всего нужно мир и спокойная жизнь.А все агрессивные патриоты почему то находятся в тылу и пенсионного возраста.


Новини