Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війська КНДР вже в Україні: ЗМІ розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Війська КНДР вже в Україні: ЗМІ розкрили подробиці

За інформацією The Guardian, війська КНДР допомагають росіянам запускати ракети KN-23

сьогодні, 16:47
Поділіться публікацією:

З великою ймовірністю можна стверджувати, що Північна Корея розгорнула свої війська разом із росіянами в Україні. Північнокорейські військові можуть допомагати із запуском ракет KN-23, який Пхеньян продовжує постачати Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це інформує The Guardian.

Війська КНДР вже в Україні: ЗМІ розкрили подробиці

Путін та Кім Чен Ин. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що північнокорейські військові інженери, ймовірно, допомагають Росії завдавати ударів по Україні балістичними ракетами. А північнокорейці, які діяли на окупованих теренах України, вже загинули.

Зокрема, одне із джерел The Guardian завило, що десятки північнокорейців знаходяться по російській лінії фронту в командах, які "підтримують пускові установки для ракет КN-23".

Вперше про присутність північнокорейців в Україні заговорили минулого тижня. Тоді у Південній Кореї заявили, що КНДР може відправити своїх військових до України на підтримку Російської Федерації. А незадовго до цього ЗМІ повідомляли про те, що біля Донецька внаслідок ракетного удару 3 жовтня загинуло понад 20 військових, серед яких шість офіцерів із Північної Кореї.

Як зазначили в The Guardian, іноземці, як і раніше, воювали в Україні як найманці на боці Росії, але якщо північнокорейці знаходяться на території України, то це буде перший випадок, коли іноземний уряд відправив війська у військову форму на підтримку війни Москви.

"Приєднання до війни проти України дає Північній Кореї можливість випробувати зброю, отримати бойовий досвід для своїх військ та зміцнити свої позиції як потужний міжнародний союзник", – пише видання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — НАТО загрожуватиме "трагічні наслідки", якщо Північноатлантичний альянс продовжуватиме "зазіхати на гідність, суверенітет, безпеку та інтереси КНДР". Пхеньян продовжить докладати зусиль, щоб захистити себе від загроз із боку США. Таку заяву зробив неназваний речник Міністерства закордонних справ (МЗС) КНДР , якого цитує північнокорейське державне інформагентство KCNA.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини