Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна зайшла в глухий кут: головком Швеції зробив тривожну заяву про ситуацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна зайшла в глухий кут: головком Швеції зробив тривожну заяву про ситуацію в Україні

Головнокомандувач ЗС Швеції заявив, що війні в Україні не видно кінця

22 травня 2024, 16:10
Поділіться публікацією:

Нині українська армія перебуває у надзвичайно складній та важкій ситуації. Як передає портал "Коментарі", про це заявив головнокомандувач Збройних сил Швеції Мікаель Бюден, повідомляє "RND".

Війна зайшла в глухий кут: головком Швеції зробив тривожну заяву про ситуацію в Україні

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Ми дуже уважно стежимо за ситуацією та говоримо з нашими українськими колегами про стан справ на місцях, у тому числі на зустрічах НАТО. Бої, як і раніше, йдуть у тих же районах і на тій же лінії фронту. Жахливо бачити, скільки людей загинуло, а міста лежать у руїнах", — заявив Мікаель Бюден.

Головком зазначив, що від початку наступу росіяни не відвоювали багато території. Відбуваються лише невеликі поступи, лінія фронту зміщується то туди, то сюди, що ще раз підтверджує, що ситуація дуже складна.

"Війна зайшла в глухий кут вже кілька місяців, і на даний момент не видно жодних змін", — заявив військовий.

На його думку, Захід має уважно стежити за Росією та розуміти, що російський диктатор Володимир Путін зараз готує свою країну до дуже довгої війни. У росіян, як і раніше, більше військового потенціалу та сил, які "вони можуть використовувати проти українців, що ще більше посилює ситуацію на місцях".

"Путін налаштував російську економіку на війну так, як ми не можемо. Наразі росіяни виробляють величезну кількість озброєнь, набагато більше, ніж ми можемо поставити Україні", — зазначив він.

Бюден вважає, що війна в Україні триватиме ще дуже довго. А при цьому ні Росія, ні Україна не мають достатнього впливу, щоб виграти її у військовому відношенні.

"Я очікую, що війна триватиме ще дуже довго. Ми вже врахували це у наших стратегічних планах безпеки та військової допомоги Україні", — зазначив він.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається навколо саміту миру: чого хоче досягти РФ, загострюючи ситуацію на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини