Головна Новини Суспільство Війна з Росією Війна в Україні: Зеленський анонсував одну з головних битв у 2024 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Війна в Україні: Зеленський анонсував одну з головних битв у 2024 році

Зеленський заявив, що Крим та битва у Чорному морі стануть центром тяжкості війни

2 січня 2024, 07:48
Поділіться публікацією:

Глава української держави Володимир Зеленський вважає, що у 2024 році Крим та пов'язана з ним битва у Чорному морі стануть центром тяжкості війни. Як передає портал "Коментарі", про це Зеленський заявив в інтерв'ю The Economist.

Війна в Україні: Зеленський анонсував одну з головних битв у 2024 році

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента

Автори матеріалу зазначили, що в інтерв'ю Зеленський дуже обтічно говорив про те, чого може досягти Україна в 2024 році, пояснюючи це тим, що витік інформації перед контрнаступом минулого літа допоміг Росії підготувати свою оборону. При цьому президент відкрив карти щодо того, що точно прогнозується велика битва за Крим та пов'язана з ним битва у Чорному морі. Все це у комплексі стане центром тяжкості війни.

За словами Зеленського, ізоляція окупованого Криму та ослаблення російського військового потенціалу там "надзвичайно важлива для нас, тому що це спосіб зменшити кількість атак із цього регіону".

Президент переконаний, що успішна операція стала б "прикладом для миру", а також мала б великий ефект усередині Росії – втрата центрального елемента кремлівської пропаганди показала б, що "тисячі російських офіцерів загинули лише через амбіції Путіна".

Але Зеленський каже, що швидкість будь-якого успіху залежатиме від військової допомоги, яку Україна отримає від західних партнерів. Він попросив надати Україні "Taurus" – крилату ракету німецького виробництва далекого радіусу дії з можливістю вибуху глибоко всередині мети. Це могло б дозволити Україні знищити Керченський міст, який фактично ізолював Кримський півострів від Росії, пише видання.

"Росія має знати, що для нас це військовий об'єкт", – наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, його найближчим завданням у сухопутній війні буде "захистити схід, врятувати ці дуже важливі міста України, східні та південні, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Херсон, Миколаїв", а також захистити критично важливу інфраструктуру України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Зеленський висловився про мобілізацію, натякнувши, що це питання стосується не лише України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Донбас

2 січня 2024, 08:27

Зеленый выблядок опять взялся за свое. Начал Пиар-компанию про новый "контрнаступ, часть 2", шоу продолжается. Обицянка цяцянка, а дурному радисть - это вся сущность зеленой власти. Пи@дить помощь меньше надо.


Новини